Düzce eskiden yeşilliği ile bilinirdi. Zaman içinde yeşil yok olup binalar kuruldu. Sonrasında ise deprem ile birlikte insanların çevreye dağılması, evler yapması, kalıcı konutların yapılıp bol bol ağaç dikilmesi yeşilliğimize bir nebze olsun kavuşmamızı sağladı.

Bu günlerde ise çevredeki irili ufaklı birçok ağaç kurumaya başladı. Özellikle Kalıcı Konutlar yolunun bir bölümünde dikilen ağaçlara daha sonra hiç bakım yapılmaması ağaçların kurumasına ne den oluyor. Yaprakları sararan ağaçlar bir damlaya muhtaç bekliyorlar. Yeşil görünsün diye dikilen ağaçların sulanmaması ağaçların yeşilliğini kaybetmesine neden oldu.

Kuruma durumuna gelen ağaçlara ise ne İl Tarım Müdürlüğü’nden, ne Ziraat Mühendislerinden dolayısı ile de onların odalarından, ne de belediye yetkililerinden açıklama gelmiyor.

Ağaçların kurumasının engellenmesi konusunda da yine bu üç kurumun bir çalışma yaptıkları ile ilgilide bilgi verilmiyor.

Ağaçların kurumaları konusunda havaların kurak gitmesi gibi bir iddiadan da bahsedilebilir. Ancak bu, tüm ağaçların kuruması durumunda söz konusu olabilir. Kısaca kuraklıktan öte bir başka nedenden dolayı yeşil Düzce yine özelliğini kaybetmeye doğru gidiyor. Kısacası ağaçlar bir damla da olsun su bekliyor.

Haber; R. BAL