Beyciler Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar isyanda… Sebebi ise Düzce’nin pek yabancı olmadığı bir manzara. 1754.Sokak, her seferinde yağan yağmur ve karın ardından adeta göle dönüşerek kullanılmaz bir hal alıyor.

Mahalleli ise artık duruma tahammül edecek sabırlarının kalmadığını söyleyip yetkilerden soruna bir an önce çözüm üretmelerini istiyor.

Yolu kullanan genci yaşlısı su birikintisinden dolayı ya avlu kenarından ya da diğer sokağı dolaşarak gitmek istedikleri yere ulaşabiliyor. Mahalleli yolun suyla dolmasından dolayı kullanılamaz bir hal alması hakkında trajikomik bir eleştire de bulunarak rahatsızlıklarını dile getirdi.


“Sizi Düzce’nin en büyük gölüne çağırdık. Oy zamanı geldiğinde adaylar mahalleden çıkmıyorlar. Seçimin ardından insanları kaderine terk ettikleri için bu durumda yaşıyoruz. Burada oturan vatandaş kapısının önünden yola çıkamıyor.”


Yolun biriken sudan dolayı yayaya kapanmasının sebebinin asfaltın yapılırken seviyesinin düşük olmasından kaynaklandığını belirten mahalleli, çocukların okula giderken zorlandığını dile getirdi.


Mahalleli ayrıca, “Burada yaşayan insanlar fakir diye bu eziyet insanlara reva görülmemeli.” dedi.
Bir başka mahalleli ise şikâyetinde hiç kimsenin mahalleye sahip çıkmamasından yakınarak Belediye Başkanına seslendi. “Belediyeye 2-3 kez müracaat ettik fakat geri dönüş olmadı. Bir yetkili gelerek bakmıyor. Biz vergimizi veriyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz. Yetkililerin sorunu ne çözemedik. Burada alt yapıda çok fazla yetersizlik var.”


Mahalleli şimdi kış aylarının zorluğunun arttığı şu günlerde bir an önce sorunun çözülmesini bekliyor.

 

Haber:Y.SEVER