Arapçiftliği Mahallesi’nde oyun oynayan çocukların bulduğu yaralı kuş, ölüme terk edildi. kırılan kanadı nedeniyle uçamayan kuşa mahalleli sahip çıktı. Önce belediyeyi ardından orman işletmesi ve milli parklar idaresini arayan mahalle sakinleri bir çözüm bulamayınca haber merkezimize başvurdu.


Uzun gagası ve farklı renkte tüyleri ile dikkat çeken kuş, üç gündür kurtarılmayı bekliyor. Mahallenin çocukları tarafından sokak kedileri ve köpeklerinden korunmaya çalışan yaralı kuşun tedavi edilmesi isteniyor.

 


Kuş da olsa bir can taşıdığını dile getiren mahalle sakinleri, tedavisi için başvurdukları kurumlarda ya ilgisizlikle yada açılmayan telefonlarla karşılaştıklarını belirttiler.


Mahalle sakinleri “Mahalledeki çocuklar oyun oynarken araba garajında bulmuşlar. Kuşun kanadı kırık ve 3 gündür yemek yemiyor. Kuşu dışarda bırakmışlar kediler kapar diye de çocuklar sürekli yanına gidip geliyorlarmış. Belediye beyaz masayı aradım milli parklar idaresi veya orman işletmeyi aramamı söylediler. Orman işletmeyi ve milli parklar idaresini aradım açmadılar. Düzce belediyesini tekrar aramayı istedim ama oradan bilgi vermedikleri için aramadım. Çünkü Belediyenin veterineri var arayıp söylendiğinde gelip alırlar benim bildiğim kadarıyla gelmedikleri için çareyi size başvurmakta karar kıldım. kuş güzel bir kuş ve ölecek sonuçta oda bir can taşıyor kanadı kırılmış kuşun ve uçamıyor yemek yiyip suda içmiyor.” dedi.

 

 

Haber,S.Kaşkır