Günümüzde gün geçtikçe unutulmaya yüz tutan akrabalık ilişkilerini canlı tutmak amacıyla Türkiye ilk kez Düzce’de bu amaca hizmet etmek için bir dernek kuruldu. ‘Kuzenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ adı altında kurulan dernek, yaşam koşulları nedeniyle ihmal edilen akrabalık ilişkilerini yeniden hatırlatmak ve eski zamanlarda olduğu gibi birbirine sıkı sıkıya bağlı bir nesil oluşturmayı hedefliyor. Bu derneği tüm üyeleri aynı aileye ait akrabalardan oluşuyor.
Kuzenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kaynaşlı nüfusuna kayıtlı Mustafa Kara, Kamil Kara ve Selahattin Kara kardeşlerin; çocukları ve torunları tarafından 27 Şubat 2015’te kuruldu.  Dernek, 8 Kurucu Üye ile birlikte toplamda 30 üyeye ulaşmış durumda. Üye sayısının 19 Nisan’da yapılacak Olağan Genel Kurul sonrasında 100'e ulaşması bekleniyor.
Derneğin amaçları arasında öğrencilere burs verilmesi, Hasta yakınlarına maddi destek verilmesi ve manevi olarak onların yanında bulunmak gibi akrabalara düşen görevleri yerine getirmek yer alıyor.

Dernek ilk faaliyetlerini gerçekleştirdi bile. Akrabalardan biri için Doğum günü sürprizi hazırladı. Derneğin bir başka etkinliği ise hasta ziyareti oldu. Derneğin kurucu üyeleri dernek hakkında ‘Derneğin sadece Düzce'ye değil, tüm Türkiye'ye örnek olacağı kanaatinde olduklarını söyledi.

Haber:Y.SEVER