Düzce’de ruhsat sahibi 425 işyerine hijyen eğitimi kursu veriliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle, Otelciler ve Kahveciler Odası tarafından veriliyor.

Her işyerinden 2-3 kişinin katıldığı ve 50 şer kişilik gruplar halinde eğitime alınıyor. Doktor, hemşire ve konusunda uzman kişiler tarafından verilen kursa şimdiye kadar yaklaşık bin 500 kişi müracaat etti. Bir günde tamamlanan kurs toplam 8 saat sürüyor. Kurslar hakkında bilgi veren oda başkanı, Osman Ataseven, Kursa katılıp eğitim almayanların çay demlemeyi bırakın dahi edemeyeceklerini söyledi.

Kurs, 5 Temmuz 2014’e kadar devam edecek. 5 Temmuz’dan sonra ilgili il müdürlükleri tarafından işyerleri denetlenecek. Eğitim almayan ise büyük cezalarla karşı karşıya kalacaklar. Tespit edilmeleri halinde 2 bin 500 lira cezai işlem uygulanacak.

Öte yandan seminerde Gıda işletmeleri tarafından alınması zorunlu olan “İşletme Kayıt Belgesi” son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğu tekrarlanarak işletmelerin bu belgeyi tamamlamaları için tekrar çağrıda bulunuldu.

Haber: S. KAŞKIR