Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Berat Gecesi, Berat Kandili'dir. Günahlardan kurtulmaya vesile olan Şaban ayının on beşinci gecesi de Berat gecesi olarak idrak edilir. Bu gece eller semaya açılarak, borç, suç ve cezalardan arınmak için dualar edilecek.

ÖNCÜ'DEN CANLI YAYIN

Mübarek gece dolayısıyla bu akşam camilerde mevlitler düzenlenecek, Kur’anlar okunacak. Ayrıca, saat 20:30’dan itibaren Akçakoca’da düzenlenecek olan Berat kandili programı Öncü televizyon ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

KANDİL KUTLAMA MESAJLARI

Bu gece idrak edilecek olan berat kandili dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Mesajlarda, bu kutsal gecede dargınlık ve küskünlüklerin bitirilmesi gerektiği vurgulandı.

23. Dönem Düzce Milletvekili Celal Erbay

Fertler olarak kalplerimizi aydınlatıp, arındırmamız, toplum olarak da karşılıklı kardeşlik ve empati duygularımızın, sosyal sorumluluk bilincimizin güçlenmesi için manevi hayatımızda köşe taşları olan mübarek kandil gecelerinden birini daha, Beraat kandilini, hep birlikte idrak edeceğiz.
Beraat kandilinin hepimiz için dualarımızın kabul edilip, günah ve kirlerimizden kurtulmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu

Berat kandili, Müslümanlar olarak vicdanlarımızı muhasebeye çekme, nefislerimizi terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarımızı telafi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Bu kutsal gece, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başka Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyoruz.

CHP İl Başkanı Basri Kaslıoğlu

Kandillerimiz yüreklerimizin temizlenmesi için bir fırsattır. Barışa, kardeşliğe ancak insanı insan yapan değerleri esas alarak ulaşabiliriz.Bizi biz yapan değerlerimizi, her zaman baş tacı etmeliyiz. Kardeşlik duygularımızın arttığı; sevgi ve saygının hâkim olduğu; huzurumuzun pekiştiği kandil günleri bu açıdan toplumsal huzurumuzun sağlandığı en önemli günlerdir.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Düzce’li hemşerilerimin Berat Kandili'ni kutlar; bu özel günlerin hoşgörüye, insanca yaşama, hakça bölüşüme sebep olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

İl Müftü v. Harun Bayraktutar

Berat, borçtan, hastalıklardan, suç ve cezadan kurtuluş demektir. Yüce Rabbimiz bu gecede rahmet, mağfiret, ihsan ve icabet kapılarını sabaha kadar açık bulundurduğunu, kullarının bu aff’u mağfiretten kullarının istifade edeceğini Peygamberimiz (s.a.v) müjdelemiştir. Bu nedenle mübarek gecelere önem vermeliyiz, bu geceleri ihya etmeye gayret etmeliyiz. 

Haber: S. KAŞKIR