Geçen yıl inşaatının önemli bir bölümü tamamlanmasına karşın asfaltı ve çevre düzenlemesi yapılamayan Yenikent Bağlantı Yolu Kervan Kavşağı, yağışlı havalarda kentin içine yaydığı çamurun ardından şimdi de bir toz bulutu yaymaya başladı.

Yenikent’ten kent merkezine girişlerin yapıldığı ham bölümden yayılan toz, Fevzi Çakmak Mahallesi’nin bu bölümünde oturan  sakinlerini canından bezdirdi. Toz nedeniyle camlarını açamayan, ayakkabılarını kapının önünde bırakamayan ve çamaşır asamayan vatandaşlar, daha önce de uyguladıkları tabela asma metodunu denemeye kararlı görünüyor.

Pazar günü olmasına rağmen bağlantı yolunu kullanarak gidip gelen araçların kaldırdığı tozun fazlalığına işaret eden sokak sakinlerinden Recep Çiçek, bir işin yapılırken bazen böyle sıkıntıların yaşanmasının normal olabileceğini, ancak bu kadar uzun süre toz konusunda bir önlem alınmamış olmasını kabul etmenin mümkün olamayacağını söyledi.

Daha önce de yarım bırakılan kaldırım çalışmaları nedeniyle sokağa tabela yazarak şikayetlerini dile getirdiklerini ifade eden Çiçek, bu toz konusunu duyurabilmek için bölgedeki bir elektrik direğine bir tabela asmayı düşündüğünü de ifade etti.

Çiçek, sorunlarının ciddiyetinin anlaşılması için Vali ve Belediye Başkanının hafta içi bir günde iş çıkış saatlerinde buradan yükselen tozu görmesi gerektiğini dile getirdi.