Geçtiğimiz günlerde Düzce İl Özel İdaresi’ne bağlı Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü bahçesinde sendika üyesi işçiler ile basın açıklaması yaparak taşeron düzenlemesine yönelik eleştirilerini sıralayan Yol-İş Sendikası, çözüm arayışına başladı.

Bu kapsamda AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Yol-İş Sendikası Ankara 1. No’lu Şube Başkanı Semavi Güzel, Yol-İş Ankara Teşkilatlandırma Sekreteri Şaban Çekil ve karayolları işçileri taleplerini AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’e aktardı.



“Asıl işi yaptıkları halde mağdur oldular”
Karayollarında çalışan işçilerden görevlerini asıl yapanların taşeron kadrosuna alınmayarak mağdur olduklarını söyleyen Başkan Semavi Güzel, şunları kaydetti:

“Karayollarının asıl işini yapıyorlar ama maalesef arkadaşlarımız burada mağduriyet yaşadı. Kapsam dışı kaldılar. 696 KYK ile arkadaşlarımız maalesef, şimdi yardımcı işlerde çalışanlar, temizlik firmasında çalışanlar, güvenlikte çalışanlar karayolları bünyesinde bunlar kapsam içine alındı. Ama asıl işi yaptıkları halde mağdur oldular. Bunları gerek çalışma bakanımıza, başbakanımıza, cumhurbaşkanıma kadar iletmek istiyoruz.  Arkadaşların mağduriyetlerini anlatmak istiyoruz.”



“20 bin karayolları işçisi dışarıda kaldı”
Karayollarında çalışan 20 bin işçinin kadro dışı kalarak mağdur olduklarını ifade eden Yol-İş Ankara Teşkilatlandırma Sekreteri Şaban Çekil ise şöyle konuştu:

“Aynı şekilde tünellerde arkadaşlarımız var. Arkadaşa kızı soruyormuş, ‘Baba size neden kadro vermiyorlar? Bir suç mu işlediniz? diye. Suç işlemedik sadece 2013’te değiştirilen ihale türünden dolayı mağdur olduk. O zaman tarihte ilk defa 10 bin kadro aldık. Çok güzel oldu. Şuanda alan arkadaşlarımıza da hayırlı olsun, çok güzel oldu. Ama biz 20 bin karayolları işçisi dışarıda kaldı. Sizden Düzce İl Başkanlığı olarak Düzce’nin yetkilileri olarak, sayın başkanımız olarak bizlere destek vermenizi istiyoruz. Aynı şekilde İl Özel İdarelerinde 5 ay çalışan arkadaşlarımız var. Onlar da kapsam dışında kaldı. Gerçekten karayolları işçisi çok üzgün. Yolla ilgili ne varsa biz yapıyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin yoldaki herkesin tek dostu karayolcularıdır.”



“Hassasiyetlerinizi ben çok iyi derecede anladım”
Sendika temsilcilerinin taleplerini dinleyerek notlarını alan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 20 bin işçinin mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Keskin, “Öncelikle, taşeron yasamızın ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabii siz bir mağduriyetin söz konusu olduğunu söylüyorsunuz. 20 bin kişiyi ilgilendiren bir konuda biz sizin mağduriyetinizi gidermek adına elimizden geleni yaparız. Bizim zaten görevimiz bu. Bununla ilgili çalışma yapıp, sayın bakanımız, bakanlarımız ve partimizin üstü düzey yöneticilerine iletmek olacaktır. Allah nasip ederse ayın 24’ünde ve 25’inde il başkanları toplantımız var. Emanetiniz bizim emanetinizdir. Orada sayın başbakanımızla, sayın cumhurbaşkanımızla hatta sayın bakanlarımızla bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Konuyla ilgili sizin hassasiyetlerinizi ben çok iyi derecede anladım.”

Karayollarında çalışan işçilere kar-kış, gece-gündüz demeden çalıştıkları için teşekkür eden Keskin, konuyla ilgili yetkililerle görüşeceğini ifade etti.



Haber: H. GÜRSOY