Çoğu zaman çamurlu suyun aktığı ve aynı zamanda susuzluktan da nasibini alan ilçelerin başında gelen Gölyaka'da sorunun kökten çözümü için düğmeye basıldı. Her seçim öncesi başkanların “Sorun olmaktan çıkacak” dediği ancak bu zamana kadarki çalışmaların sadece geçici çözüm sağladığı su sıkıntısı için bir kez daha kazma vuruldu.

 

 

 

Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut da seçim dönemi yaptığı incelemelerde öncelikli olarak su sorununu çözeceğinin vurgusunu yapmıştı. Akbulut, yapılması gerekeni de açıklamış ve “Adeta eskimiş bir elbiseye yama yapmak değil de yepyeni bir hat oluşturmak lazım.” demişti.

 

Her musluktan içilebilir sular akacak

 

Başkanlık koltuğuna oturduğunda ise çalışmaların startını verdi. Beşpınarlar Geyikdüzü hattındaki şebeke suyu hattı için hazırlanan proje şu günlerde devam eden çalışmalarla uygulamaya koyuluyor. Bu çalışmalar esnasında zaman zaman aksilikler de yaşanıyor ve ilçede su kesintisi meydana geliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Gölyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kenan Kayacı; “Beşpınarlar mevkiinden kaynak suyumuzu ilçemize taşımaya çalışıyoruz. Olabildiğince hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Su sorununa kökten çözüm sunmak için şebeke suyu hattını yeniden döşüyoruz. Zaman zaman yaşadığımız aksilikler nedeni ile su kesintisi yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği sabra teşekkür ediyoruz. Sorunun tamamen çözülüp, bir daha su sıkıntısı yaşanmaması için hem gayretli hem de oldukça dikkatliyiz. Biraz daha sabırla ilçemiz suya kavuşacak ve açılan her musluktan içilebilir sular akacak.” dedi.

 

 

 

 

 

Haber: C. Üstüner