İl Genel Meclisi Gölyaka Güzeldere Köyü ve Hamamüstü Köyü Toptepe mevkii aralığına kurulması için çalışma başlatılan bazalt ocağı ve taş kırma tesisini çevreye vereceği zararı inceledi. Çevre ve Sağlık Komisyonun ile Muhtelif İşler Komisyonu'nun hazırladığı ortak raporda tesisin kurulmasının uygun olmadığı görüşü bildirildi.

Toplantıda okunan raporda "Taşocağı ve kırma eleme tesisinin çevreye yayacağı toz kütleleri, ses kirliliği, dinamit kullanılması halinde evlerin ve arazilerin yerlerinde oynama ve heyelan yapabileceği endişesi Gölyaka ve çevre halklarını rahatsız ettiği tespit edilmiştir" denildi. Raporda ayrıca Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığı ile yapılan görüşmede taş ocağı kurulmak istenen bölgede çok sayıda bitkinin olduğu, 2 öğretim üyesinin o bölgedeki bitkiler üzerinde doktora tezi hazırladıkları öğrenildiği belirtildi.

Söz konusu tesisin kurulması düşünülen alanın Efteni ve Güzeldere Şelalesi koruma alanı yakınında olduğundan hem Efteni havzası hem de Güzeldere Şelalesi alanına ve çevre köylerin su kaynaklarına zarar vereceğinden uygun olmadığı görüşü bildirildi.

 

Haber: S. KAŞKIR