Düzce Üniversitesi’nde bu kez kadınlar konuşuldu… Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda “Medyada ve Çalışma Hayatında Kadın” başlıklı panel gerçekleştirildi.

“Kadınların hayatın her alanındaki varlığı normal görülmeli”
Programın moderatörlüğünü yapan DÜKAM Müdürü Dr. Öğr. Üy. Şule Çeviker Ay, toplumumuzda kadın erkek diye bir ayrımının olmaması gerektiğini ifade etti. Kadınların iş hayatının her alanında var olması ve bunun normal olarak görülmesi değerlendirmesinde bulunan Çeviker Ay, kadınların toplumsal cinsiyet kaynaklı zorluklar yaşadığına işaret ederek sözü panelistlere bıraktı.

Programın ilk konuşmacısı Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden Doç. Dr. Fatma Gürses, "Medyayı Okumak: Kadınların Haberlerde Temsili" başlıklı sunumunda kadınların medya üzerindeki ve medyayı okumanın kadın üzerindeki etkisinden bahsetti.

“Çalışma hayatında kadının kadına engel olması bir realite”
Panelin diğer konuşmacısı Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üy. Emel İştar Işıklı ise "Çalışma Hayatında Kadının Yeri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 2006'dan 2015'e kadar kadınların çalışma hayatına katılımının gün geçtikçe arttığını dile getiren Işıklı, kadınların çalışma nedenleriyle ilgili bilgiler aktardı. Kadınların kayıt dışı ve vasıfsız işlerde çalışarak kendi kendilerine engel olduklarına dikkat çeken konuşmacı, çalışma hayatında kadının kadına engel olmasının da bir realite olduğunu sözlerine ekledi.

Panel, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Haber: Ö.YILMAZ