İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları Muzaffer Bülbül başkanlığında sürüyor. Son toplantıda çevreye verdiği zarar gerekçesiyle kurulmak istendiği bölgelerde yöre halkının karşı çıktığı maden ocakları konusunda yeni bir talebin uygunluğu görüşüldü.

Gölyaka Aksu, Bakacak ve Saçmalıpınar köylerinin olduğu bölgeye kurulması düşünülen maden ocağına Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Muhtelif İşler Komisyonu tarafından hazırlanan ortak raporla karşı çıkıldı. Maden ocağının bölgenin doğal yapısına ve bölgedeki doğa turizmine zarar vereceği iddia edilerek yapımı uygun bulunmadı. İki komisyonun ortak raporunda bölgenin doğa harikası yerler olduğu ve bu tür maden ocaklarının bölgenin turizm gelişmesine büyük zarar vereceği, çirkin görüntü oluşturacağı, toz toprak çevre kirliliği meydana getireceği ayrıca alanın yemyeşil ağaç ve bitki örtüleri ile kaplı olduğu ve maden ocağı yapılması durumunda doğa katliamı oluşacağı vurgulandı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Muhtelif İşler Komisyonu raporlarında ayrıca bölgenin köylerin su havzası içerisinde bulunduğu ve su kaynaklarınada zarar vereceği belirtildi. Maden ocağının faailiyete geçmemesi için yetkililerde gerekli çalışmaların yapılmasının uygun olacağı ifade edildi.

 

Haber: M. YILMAZ