Düzce Belediyesi ile TOKİ iş birliği ile kentsel dönüşüm kapsamında Camikebir Mahallesi'nde yapımı süren 198 konut projesinin inşaatında çalışan işçiler 45 gündür maaş alamadıkları ve çalışma koşullarının kötü olduğu iddiasıyla isyan etti.

 



Düzce,Aziziye Mahallesi‘ndeki 300 yataklı Devlet Hastanesi’nde yaşadığı Mütehahit talihsizliğini şimdi de Düzce Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile yapılan kentsel dönüşüm projesi inşaatında yaşadı. İşçiler, ihaleyi alan yetkili firmanın maaşlarını zamanda ödemediğini iddia etti. Sıkıntılarını mikrofonlarımıza aktaran işçiler haklarından vazgeçmeyeceklerini, hak ettiklerini almadan da şantiyeyi terk etmeyeceklerini söyledi.


İşçiler adına açıklamayı yapan Mehmet Altaytaş Bartın'dan geldiğini, 45 gündür maaşlarını alamadıklarını ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandıklarını ifade etti. Altaytaş, "Yetkililerin bizimle ilgilendikleri yok. Bırakın traş olacak parayı cenazemiz olsa gidecek paramız bile yok. Bizim çoluk çocuğumuz ne yiyecek onu düşünen yok. " dedi.


İşçiler şantiye yetkililerin kendilerine olumlu yanıt vermediklerini paralarını alamadıkları sürece başka hiçbir işçiyi çalıştırmayacakları paylaştılar.



Yetkililerle görüştüklerini söyleyen işçilerin aldıkları yanıt ise bir hayli ilginç... "Yetkililer bize buranın esas kalfasının 600 bin TL'yi alıp kaybolduğunu söyledi. Buna biz ne yapalım dediler. Yetkililer bizi çağrırıp biz kalfanıza ödemeyi yaptık demediler. O zaman büyük patronu çağıracaklar paramızı ödeyecek."


İşçiler „biz devletin işini yapıyoruz. Başımıza bu geliyor. biz neye güvenerek çalışacağız“ diye sorarak
seslerini duyurmaya çalıştı ve maaşlarının ödenmesini istedi.

 

Haber: Y.SEVER