İstanbul caddesinde düzenleme yönündeki  planlamalar özellikle deprem sonrasından beri tüm belediyelerin gündemine geldi. 2004 döneminde Belediye Başkanı Mehmet Keleş, hem doğalgaz hatları hem de asfalt yenileme projesi kapsamında  İstanbul caddesinde köklü düzenleme yapmış, caddeyi bugünkü konumuna getirmişti. 2011 tarihinde ise bu kez Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde caddenin özellikle çarpık yapılaşmasının ortadan kaldırılması için proje geliştirilmiş ve ön fizibilitesi hazırlanmıştı. Ne var ki, proje hazırlanmasına karşın uygulamaya geçilememişti. 2014 dönemi ile birlikte bu kez yine Belediye Başkanı Mehmet Keleş İstanbul caddesine el atmış ve proje geliştirilmesi için talimat verdi. Bu amaçla da içinde Sivil Toplum Kuruluşları'nın da yer aldığı 'Estetik Kurul' oluşturuldu. Şehrin genel görünümünü zenginleştirmeyi amaçlayan Estetik Kurul ilk olarak İstanbul caddesini gündemine almış, kurul tarafından yapılan ilk değerlendirmede İstanbul caddesinin dış cephe, çatı ve tabela kullanımında aynı malzeme kullanılması öngörülmüştü.  Proje hakkında bilgi veren Başkan Keleş kısaca şu görüşleri belirtmişti '
Röp: estetik kurul toplantısında konuşmuş
Düzce'yi örnek bir kent haline getirmeliyiz. Anlamlı ve güzel yapılar ortaya çıkaracağız. Yeni bir çehre ortaya çıkaracağız. Mimari yapıların estetiğinin yanı sıra, dış cephe ve malzeme kullanımında standart belirleyeceğiz. Bunun için şehir planlamacılarından yararlanacağız'.
 Keleş, ayrıca  çalışma tamamlandığında Düzce’de çarpık yapılaşmanın ortadan kalkacağı, düzensiz ve şekilsiz parselasyonların önleneceği, imar plan ve tadilat taleplerinin azalacağı, plan üzerindeki yol, yeşil alan, park ve kamusal alanların halka kazandırılacağını söyledi.
Düzce’nin yeni imar alanlarına kavuşması ile birlikte yatırım olanaklarının da artacağını belirten Başkan Keleş, şehrin düzen içerisinde olacağına ve yeniden yapılandırılacağına dikkat çekti.  Cadde üzerinde faaliyet gösteren esnaflar projeye destek verdiklerini ifade ettiler. Birçok esnaf bunun yanı sıra, uzun süredir gündemde tutulan caddenin trafiğe kapatılması konusunun da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler. 
İstanbul caddesi üzerinde bulunan esnaflar ve vatandaşlar artık belediyenin aldığı kararların rafta kalmamasını ve bir an önce uygulamaya geçilmesini istediler.  

Haber:A.GÖSTERİŞLİ