Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçe halkının yıllardır kavuşmayı beklediği Yığılca-Düzce yolu için bir kez daha Ankara’ya giderek, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kapısını çaldı. Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür ile bir görüşme gerçekleştiren Başkan Yiğit, dar ve virajlı olması nedeniyle bir çok ölümlü ve yaralanmalı kazanın yaşandığı Yığılca-Düzce yolunda mutlu sona gelindiğini açıkladı.

“Haziran ayı içinde törenle yer teslimi yapılacak”
Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı değerlendirmede, “Yığılca-Düzce yolunda ihalenin yaklaşık 2 ay önce yapılmış, resmi süreç bu zaman zarfında tamamlanarak son noktaya gelinmiştir. Bu hafta içinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanıyor. Haziran ayı içinde törenle yer teslimi yapılacak. Müteahhit firma şantiyesini kurarak kazmayı vuracak. Proje kapsamında, insanları canından bezdiren başta Akçaören virajına, Aydın Köyü, Dutlar ve değişik bölgelere irili ufaklı viyadük ve köprüler koyularak Yığılca yolu artık çile yolu değil, huzur içinde gidip gelinen bir yol olacaktır.” ifadelerini kullandı.

2 yılda bitecek
Projenin 2 yıl gibi bir sürede tamamlanacağını açıklayan Başkan Yiğit, şöyle devam etti: “İki yıl bu zorlu sürece katlanacağız. Karayolları 4. Bölge Müdürümüz Sayın Öner Özgür Bey yolumuzla ilgili bütün detaylarla ilgileniyor. Ben kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Başlayacak yol çalışması Hasanlar Köyü’nden Alaplı istikametinde bulunan Kantar Köprüsü’ne kadar olan mesafeyi kapsıyor. Yığılca’mıza hayırlı olsun. Bizlere aldığımız her hizmetin her karesinde büyük destekleri olan başta Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü Bey’e, vekillerimize ve İl Başkanımız Hikmet Keskin Bey’e sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.