Vali Zülkif Dağlı başkanlığında, Düzce’de yoğun nüfusa sahip Suriyeliler ile diğer yabancılara yönelik halk günü toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Makam Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Turgut Serimer, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

“KADİM’in bilinirliğini arttıracağız”
Toplantıda açıklama yapan Vali Zülkif Dağlı; “Toplantımızda KADİM adı altında kurmuş olduğumuz ve hep birlikte elimizi taşın altına koyduğumuz Kardeşlik Akrabalık Dostluk İletişim Merkezi adı altında yaptığımız çalışmalar da bir ay zarfında neler yaptık bunları değerlendireceğiz. Yaz dönemi olduğu için Halk Eğitim kurslarımızda Suriye’den ve diğer ülkelerden gelen misafirlere Türkçe öğrenim üzerine biraz daha fazla duruyoruz. Yapılan çalışmaları şuanda gözden geçireceğiz, ne aşamadayız ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullara kavuşturacağımız öğrencilerimizin durumunu tekrardan görüşeceğiz. Hastaneye tedavi için gelen ve sağlık ocaklarımıza gelen yabancı misafirlerin tercüman ve diğer konularını görüşeceğiz. Kardeşlik Akrabalık Dostluk İletişim Merkezi adı altında bir yapı oluşturduk. Bunu yaygınlaştırıp bilinirliğini arttıracağız.” ifadelerinde bulundu.

Toplantıda Suriyeli ve diğer yabancılar, tek tek toplantı salonuna alınarak ihtiyaçları, talepleri ve sorunları dinlendi.

Haber: C. ÜSTÜNER