Düzce Belediyesi kış aylarında kar yağışının etkisiyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Başkan Mehmet Keleş karla mücadelede bugünden itibaren aktif çalışacaklarını dile getirdi.

Keleş, kış aylarında yolların ulaşıma kapanmaması için çalışma yapacak gerekli araçlarda bakımların yapıldığını eksiklerin giderildiğini ifade etti. “Düzce Belediyesi olarak yen kar küreme araçları filomuza kattık. 5 adet yeni kar bıçağı ilave ettik. Diğer araçlarımızın tamamını bakım onarıma aldık. Bu yıl ilk kez solüsyon kullanacağız. Özellikle Kalıcı Konutlarda bazı noktalarda ve dik rampalarda tuz yerine eritici solüsyon kullanacağız. Yaklaşık 20’ye yakın araçla karla mücadeleye hazırız.”

 

 

Personel ve ekipman olarak yağması beklenen kara karşı hazır olduklarını ifade eden Başkan Keleş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü. “Karların normalde yol kenarına değil şehir merkezinden uzağa kaldırılması gerekiyor. Çok fazla yağış olursa ilk etapta kaldırılamayabilir. Elimizden geldiğince kamyonlarımızı hazır tutacağız. Özellikle bulvarda biriken karları kaldırma çalışmamız olacak. Ayazlı gecelerde kaldırımlarda karlar donmadan kaldıracağız. Bu konu da kriz masası oluşturduk.”

 

 

Haber:Y.SEVER