Orman haftasındayız ve Düzce’nin en büyük zenginliklerinden birisi de ormanlarımız, bir doğa harikası diye nitelendirebileceğimiz köylerimizden birisindeydik bu gün.

Uğur köyü için doğa harikası demek  yanlış değil... Onların ne gibi sıkıntıları var ne gibi sorunlarla karşılaşıyorlar merak ettik ve sorunlarını dinlemek adına Uğur köyüne gittik bu gün. 

Onların yol ve su gibi problemleri var. Ama yine de hayatlarından oldukça memnunlar. Uğur köyün de dikkatimizi çeken konulardan birisi de köyde kahve olmaması. Aslında bir kahvelerinin olduğunu ama havaların ısınmaya başlamasıyla tarla işlerinin başladığını ve bundan dolayı yaz aylarında kahvelerinin kapatıldığını ifade ettiler.

Gençlerin işsizlik sorunu olduğunu, aslında iş olduğunu ama köylerinin otobüs sorunu olmasından dolayı şehir merkezine gidip gelmekte zorlandıklarını belirttiler. Özellikle kış aylarında köylerinin yollarının kapandığını ve Beyköy ile köyleri arasında bulunan yolun kenarındaki dağlardan dökülen kayalardan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.