Yaylaları bakımından oldukça zengin olan Düzce, arazi yapısı, iklimi, zengin su kaynakları ve bitki örtüsü ile her türlü doğa turizmine uygundur. Yaylalar, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, çadır kampı, karavan, foto safari, off-road ve atlı gezinti gibi eko turizm alternatifleri sunarken, yaylalarda bulunan yayla göletleri, olta balıkçılığı ve çadır kampı için doğal ortamlar arz etmektedir. 

Oflu Yaylası
Oflu Yaylası Kaynaşlı İlçemize 38 km mesafede olup rakımı bin 280 metredir.



Rahat bir nefes alma imkanı sağlayan yaylada kamp yapabilir, doğanın sessizliğinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.



Sırık Yaylası
Bir diğer yaylamız da Sırık Yaylası; Düzce'ye 34 kilometre mesafede olup rakımı bin 350 metredir.



 Bu yayla da Düzce’nin önemli yaylaları arasında yer alarak gidilip gezilebilir.

Torkul Göleti/Yaylası
Düzce Merkez Uğur Köyü sınırları içinde bulunan Torkul Göleti ve Yaylası İl merkezine 34 kilometre mesafededir. Torkul Göleti, bin 250 metre yükseklikte bulunan Torkul Yaylası içerisinde volkanik çöküntüden oluşmuş 5 bin metrekare alana sahip tabii bir gölettir.



Gölet çevresinde bulunan, kayın, köknar, gürgen, kestane, akçaağaç ve karaçam gibi ağaçların panoramik görüntüsü eşliğinde, piknik, olta balıkçılığı, foto-safari, çadır kampı gibi aktiviteler yaparken kendinizi doğaya bırakın.



Harmankaya Şelalasi
Düzce’nin Cumayeri İlçesi, Harmankaya Köyü’nde bulunan Harmankaya Şelalesi ise Düzce’ye 31 kilometre İlçe merkezine 11 kilometre mesafededir.



Harmankaya Şelalesi kendi görkemli görüntüsünün yanında 700 metrelik orta zorluktaki yürüyüş parkuru ile de bölgenin saklı cenneti. Bölge, doğa yürüyüşü ve foto safari için oldukça uygundur.



Saklıkent Şelalesi
Yığılca sınırları içindeki Yağcılar Köyü’nde bulunan Saklıkent Şelalesi, Yedigöller yolu güzergahında Düzce’ye 45 kilometre, Yığılca’ya ise 5 kilometre mesafededir.



İlimizin yeni keşfedilen doğa güzelliklerinden olan Saklıkent Şelalesi siz doğaseverleri ziyaretine bekliyor.

Cumayeri-Dokuzdeğirmen / Rafting
Yazın bu sıcaklarda hem serinlemek hem de ormanla iç içe olmak isteseniz rotanızı buraya çevirebilirsiniz. Cumayeri-Dokuzdeğirmen Köyü yanından geçen Büyük Melen Nehri raftinge elverişli 13 kilometre parkuru ile Türkiye’nin 3. büyük rafting sporlarının yapıldığı yerdir.



İlçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Dokuzdeğirmen Köyü, içinden geçen Melen Çayı üzerine kurulmuş 9 adet su değirmeninden dolayı bu isimle anılmaktadır.



Yılın her döneminde profesyonel rafting ve kano yapılmaktadır.

Bisiklet
Bütün dünyada hızla yayılan yeşil turizm anlayışına paralel olarak ilimizde de bisiklet etkinlikleri çeşitli organizasyonlarla gerçekleştirilmektedir.



Bu sayede ilimizin doğal güzellikleri keşfedilmekte hem de spor yapmanın keyfi yaşanmaktadır.



Kamp
Düzce, yapısal özellikleri sebebiyle kamp ve karavan turizmine yönelik uygun alanlar sunmaktadır.



Akçakoca ilçesi ülkemizdeki ilk karavan turizmi hareketinin görüldüğü alanlardan biridir. İlimizdeki dağlar, yaylalar, deniz ve akarsu kıyıları özellikle kamp ve karavan turizmine uygundur.

Samandere Şelalesi
Samandere Şelalesi, Düzce’nin güneydoğusunda, Beyköy beldesi Samandere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15, Düzce’ye 24, TEM Otoyolu’na 20, D-100 Karayolu’na 26 kilometre uzaklıktadır.



Bu alandaki akarsular Uğursuyu ile birleşerek Efteni Gölü’ne ulaşmakta, buradan da Büyük Melen suyu ile birleşerek Akçakoca sınırları içerisinden Karadeniz’e dökülmektedir.

Güzeldere Şelalasi
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Gölyaka sınırları içerisindedir. Düzce’ye 18, Gölyaka’ya 11 kilometre mesafedeki Gölyaka’daki Güzeldere Köyü’ndedir ve rakımı 600 metredir. Mesire yeri olarak yapılan kısımda mangalınızı yapıp çocuklarınızla doyasıya eğlenebilirsiniz.



120 metre yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntüyle izleyebilirsiniz.



Güzeldere Şelalesi, doğal peyzaj bitki örtüsü, piknik alanları, düzenlenmiş orman içi dinlenme yerleri ve yürüyüş parkurları ile bölgenin önemli doğal değerlerindendir. 

Ceneviz Kalesi Plajı
Serinlemek için kendinizi Karadeniz’in serin sularına bırakın. Mavi Bayraklı Ceneviz Kalesi Plajı, tarih ve doğanın estetiğini bir arada sunduğu bölgemizdeki ender merkezlerden biridir.



Tarihi Ceneviz Kalesi ile bölünen doğu-batı yönünde iki ayrı plajı bulunmaktadır. Yalıyarlar olarak isimlendirilen bu plajlardan biri kıyı boyunca yer alan mağaralar barındırması sebebiyle Fok Kayalıkları olarak anılmaktadır.



Ceneviz Kalesi doyumsuz plajları ve tarihi dokusunun yanında, Akçakoca’nın en fazla tercih edilen piknik ve mesire alanı olma özelliği taşır.

Haber: H. GÜRSOY