Bolu Belediyesi'nin eski mahalle medeniyetlerinin geliştirilmesi ve mahalle sosyal hayatının canlandırılması amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı "Bizim Mahalle" etkinliklerinin 11'incisi İhsaniye Mahallesi'nde gerçekleşti.

"Bolu, su ile bütünleşecek"

Etkinlikte mahalle sakinlerine hitap eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yapımı devam eden projeler ve şehrin gelecek planlaması hakkında bilgiler verdi. Mahalle Muhtarı Demir’den sonra vatandaşlara hitap eden Yılmaz, önemli açıklamalarda bulunduğu konuşmasında, Bolu’nun Kuruçay Deresi, Borazanlar Deresi ve Büyüksu projesi gibi önemli projeler sayesinde su ile bütünleşeceğini söyledi. D-100 Karayolu’nun da trafiğe kapatılarak tamamen yeşil yola dönüştürüleceğini hatırlatan Yılmaz, “Bolu yeşilliklerle ve su ile bütünleşmiş bir il olarak hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir.” dedi.

Yıl sonu itibariyle Avrupa şehirlerindeki gibi altyapı bitmiş olacak”

Başkan Yılmaz, sözlerinin devamında, altyapı ve üstyapı çalışmalarından da bahsederek, “Uzun yıllardır altyapı ile uğraşıyoruz. İnşallah bu yıl sonu itibariyle modern Avrupa şehrinde altyapı nasıl bittiyse Bolu’da da bitmiş olacak. Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinde ani yağışlarla birlikte yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı, insanlar boğulma tehlikesi geçirdi. Bolu’muzda ise bu tür olumsuzluklar asla yaşanmayacak.” diye konuştu.

Konforlu bir şehirde huzurla yaşayacağız”

Yılmaz, asfalt çalışmaları için de şunları söyledi: “Yıl sonuna kadar altyapı çalışmaları biten her yolun asfaltını bitirecek ve kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız. Artık konforlu bir şehirde hep birlikte huzurla yaşayacağız.”

Belediye binası tamamlanmak üzere”

Başkan Yılmaz, Belediye Meydanı, Yukarı Çarşı, Pazaryeri ve Stadyum projeleri hakkında görüş bildirdiği konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “Şu an Belediye Meydanı ile ilgili çalışmamız tamamlanmak üzere. Belediye binamız yapılıyor, yan tarafta yeni bir binanın yapımına başlayacağız. Ondan sonra mevcut belediye binası ile yandaki otel yıkılacak. Ve artık orda çok büyük bir Demokrasi Meydanı olacak.

Pazaryeri projesini Bakanlığa teslim ettik”

Pazaryeri ile ilgili uzun yıllardır çalışıyoruz. Fizibilitesi Bakanlar Kurulu’na sunmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi. Bakanlar Kurulu’ndan karar çıktıktan sonra kentsel dönüşüme girecek. O projenin içeriği de şekillendi. İleride çok önemli bir proje olarak hayata geçecek.

Stadyum taşınacak, yerine yapılacak proje hazır”

Stadyum Karaçayıra taşınacak. Mevcut stadyum yerine de düşünülen projenin Avan projesi tamamlandı. İhsaniye Mahallesi gelecekte Bolu’nun en görkemli mahallesi haline dönüşecek.

Hedefimiz dünyada yaşanılabilir kentler listesine girmek”

Yılmaz, şu sözlerle tamamladı: “Bolu, Türkiye’de yaşanılabilir kentler arasında ilk üç il arasında gösteriliyor. Bizim hedefimiz ise Bolu halkı ile bütünleşerek, dünyada yaşanılabilir kentler listesine girmektir. Bunun için en ciddi adımları attığımızı bilesiniz. Sizlerden aldığımız güçle Bolu’muzu geleceğe taşıma konusunda büyük çaba gösteriyoruz.”

Haber: C. ÜSTÜNER