Düzce Belediyesi'nden 'Küçük Sanayi Sitesi!' açıklaması! Düzce'de etkili olan her yağmur yağışı sonrası tepki sesinin değişmeyen adresi olan Akınlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnafın sık sık kalıcı çözüm istediği Düzce Belediyesi 'Sorumluluk bizde değil!" dedi.

Yağışlı havalarda sitede baş gösteren alt yapı sorunları ile ilgili sorumluluğun kendisinde olmadığını açıklayan Düzce Belediyesi, söz konusu sıkıntı hakkında artık kurumun hedef alınmamasını istedi. Site yönetiminin yol ve alt yapı işlerini müteahhit firmalara verdiğini belirten belediye, ilgili firmalar tarafından tamamlanmayan yollar ve altyapı nedeniyle yolların gölete döndüğünü savundu.

Kötü görüntü ve mağduriyeti doğruladı
Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Küçük Sanayi Sitesi; sanayi esnafımıza ve diğer müteşebbislere kooperatif olarak büyüklü küçüklü çeşitli ebatlarda işyerleri inşaa etmek için kurulmuştur. Bu binaların inşaatlarının, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı hatlarının tamamlanması site yönetimi tarafından ilgili yüklenici müteahhit firmalara yaptırılması sağlanmıştır. Bölgemizin yoğun yağışlı dönemlerinde özellikle ilgili müteahhit firmalar tarafından tamamlanmayan yollar ve altyapı nedeni ile Küçük Sanayi Sitesi içerisinde oluşan su birikintileri, aşırı göllenmeler kötü görüntü ve mağduriyetler yaşatmaktadır." 

"Kurumumuz suçlanmak sureti ile hedef alınıyor"
Sitede kepen açan esnafın tepki ve şikayetlerini konu alan haberlere de atıfta bulunan belediye, "Konu hakkında her defasında (Belediyemiz sorumluluğunda olmadığı halde) kurumumuzun suçlanmak sureti ile hedef alınması, kurumumuzun özellikle karalanması gibi maksatlı bir düşünce doğurmaktadır. Sanayi esnafımızın haklı serzenişleri ve yine sanayi esnafımızın mağdur olmaması adına Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi'nin defalarca yaptığı yazılı taleplerine belediyemizce mümkün olduğunca cevap verilmiştir. İlgili kritik müdahaleler yapılmak sureti ile mağduriyetlerin giderilmesi sağlanmıştır. Tüm bu yaşanan olumsuzluklarda belediyemizin bir ilgisinin bulunmadığı, konunun tamamen Küçük Sanayi Sitesi sorumluluğunda olduğu aşikardır." ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER