Düzce ilinde yolcu ve servis taşımacılığı yapan kişilerin haklarını korumak ve özellikle korsan taşımacılığı önlemek amacıyla Düzce Belediyesi tarafından hazırlanarak uygulamaya geçen S plaka yönetmeliği ilçelere de yayıldı. Bu doğrultuda çalışmaların devam ettiği Akçakoca’da minibüs esnafını koruyan hamle belediye meclisinden geldi.

Yılbaşından itibaren tahdit uygulamasına geçerek S plaka sayısını 90’la sınırlı tutan belediye meclisi, il genelinde geçerli olan S plakalı yabancı hak yararlanıcılarının Akçakoca’daki ihalelere girmesini zorlaştıran bir karara imza attı.

Akçakoca esnafının çıkarlarını kollamak adına, ilçe dışından Akçakoca’nın taşıma ihalelerine girmek isteyenlerin elini zorlaştıran karara göre; S plaka tescilinin Akçakoca İlçe Emniyeti'nde yapılması şartı getirildi. Akçakoca'da hizmet vermeyen S plaka sahiplerinin ihalelere girmesinin önünü kesen kararı Akçakoca Belediye Meclisi'nin tüm üyeleri oy birliğiyle aldı.

Bu karar uyarınca ilçe dışından gelmesi muhtemel esnaflar, Akçakoca Belediyesi'ne başvurduklarında, belediyenin kendilerinden isteyeceği S plakanın Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden tescil edilmiş olma şartı ile karşılaşacak. Böylelikle Akçakocalı esnafın işi elinden alınamayacak.

Haber: C. ÜSTÜNER