Hayvanlara yönelik işkence bitmiyor! Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan ve tedavisi sırasında hayatını kaybeden yavru köpeğin o yürek burkan hali hala hafızalarda tazeyken, benzer bir zulmün adresi bu kez Düzce oldu.

“Kimlerin yaptığı bulunsun”
Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir grup esnaf tarafından bakılan 2 sokak köpeği kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işkenceye maruz kaldı.

Esnaflar, bayram tatili dönüşü uzun süredir besleyip büyüttükleri iki köpeğin halini görünce büyük şok yaşadı. Köpeklerden biri tek gözü kör diğeri ise tek bacağı topal haldeydi. Köpeklerin işkenceye maruz kaldığını savunarak, yaşadıkları büyük üzüntüyü paylaşan esnaflardan Ahmet Atasayar şöyle konuştu:

“Bu hayvanlara biz burada bakıyoruz, yiyeceğini, içeceğini veriyoruz. Bu hayvanlara burada birisi işkence etmiş. Ben öyle yorumluyorum. Birinin bacağını kırmışlar, birinin gözünü kör etmişler. Bayramdan önce yoktu böyle bir şey. Benim yanımdan ayrılmıyorlar. Bu dükkan çevresinden bu sokaktan bir yere gittikleri yok. Çevrede bizim dükkanın az ilerisinde kamera var. Dün buraya geldiğimde gördüğümde çok üzüldüm. Belediyeyi aradık. Kimlerin yaptığı bulunsun. Birileri bu hayvanlarla ilgilensin. Sabah geldim dükkanın kapısında bekliyorlar. Ekmek getirdim bir şeyler getirdim yesinler diye. Sancıdan ağrıdan getirdiklerimi bile yiyemediler. Veterinere getirsinler ilgilensinler.”



“İçimiz gitti”
3 günlük bayram tatilinden döndüklerinde köpeklerin durumunu gören Berke Atasayar ise, “İçimiz gitti. Bu köpeklerin gereğinin yapılmasını istiyoruz. 5 yaşından beri köpeklere bakıyorum ben. Bu köpekler dövüşse bile böyle olmaz. Boynunda yara olurdu. Gözüne bir şey vurulmuş. Kasıtlı yapılmış bir şey. Bunların kimin yaptığının araştırılmasını istiyorum. Kendi köpeğim gibi seviyorum. Hepsiyle ben birebir ilgileniyorum. Aşılarını yaptırıyoruz. Bu köpekleri geldiğimde böyle görünce çok üzüldük. Tedavilerinin yapılmasını, bunu yapanların bulunmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.


Haber: H.GÜRSOY