Depremin ardından Düzce’de hala yıkılmayan metruk binaların sıkıntıları bitmek bilmiyor. Daha önce birçok kez yıkılması gündeme getirilen fakat hala bir çalışma yapılmnayan metruk binalardan yaşanan sıkıntılar vatandaşlardan da tepki alıyor.

Bugün de yine Camikebir Mahallesi 667. Sokakta bulunan bir metruk binanın giriş katına doldurlan çöpler, hem belediye temizlik ekiplerini hemde vatandaşları bir hayli rahatsı etti. Temizlik ekipleri çöplerin vatandaşlar ve çevre esnafı tarafından bırakıldığını ifade ederken bazı esnaflar bu duruma katılmıyır.

Esnaflardan bazıları çöpleri herkesin attığını hatta çöpçülerin bile buraya çöp bıraktığını belirtiyorlar. 4 katlı metruk binanın giriş katının tamamen çöple dolu olmasından dolayı gelen şikayetler üzerine bugün belediye temizlik ekipleri oraya sevk edildi.

Ekipleri yaklaşık 2 saat süren bir çalışma sonucunda binanın içerinde bulunan çöpleri temizledi. Daha sonra da çöp atılmaması için binanın girişine uyarı levhası koyuldu. Görüşlerini aldığımız mahalle esnafı, çöpleri herkesin attığını özellikle bazı esnafların iki adım ötedeki çöp kutusuna gitmek yerine çöplerini binanın içerisine attıklarını belirttiler.

Kimi esnaf ise çöpçülerin bile binanın içerisine çöp attığını ve kimsenin çöp atanları uyarmadığını vurguladı.

Haber; R. BAL