Bolu Gölcük Tabiat Parkı’nın doğal yapısının bozulmaması, yapılaşmasının önüne geçilmesi ve korunması için kurulan Gölcük Platformu, Gölcük’te tehlikenin henüz tamamen geçmediğini bildirdi.
 
Platform Sözcüsü Murat Ataman Gölcük’ün yapılaşmasının önünü açacak ihalenin Bolu halkından gelen yoğun itiraz ve tepkiler üzerine iptal edildiğini ancak 2016 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bolu Gölcük Tabiat Parkı Revizyon Planında yer alan plan kararlarının Gölcük’te  sürekli bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.
 
Ataman, “Söz konusu plan ve plan kararlarının uygulanması, Gölcük tabiat Parkının doğal kaynaklarını yok edecek ve buranın ticari bir alana dönüşmesine neden olacaktır. Bizler Gölcük Platformu olarak Gölcük Tabiat Parkının korunması, gelecek nesillerin de bu alandan faydalanabilmelerini engelleyecek kararlar içeren gelişme revizyon planının amacıyla, söz konusu gelişme planının iptali istemi ile 7 Mart tarihinde idari yargıya müracaat ile dava açmış bulunmaktayız. Bolumuz ve ulusal kamuoyunun desteği ile söz konusu planın iptali ve Gölcük Tabiat Parkı’nın doğal bütünlüğünün korunması için Gölcük Platformu olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

 Haber: A. SARI