Kurulduğu günden beri sorunları gündemden hiç düşmeyen Yenikent’in sorunları televizyonumuzda yayınlanan ve Haber Koordinatörümüz Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Platform “ programında masaya yatırıldı. Program, yerel televizyonculuk tarihinde nadir rastlanan bir ilgi gördü.

Programa katılan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yardımcıları, belediyenin icracı müdürleri; konunun diğer tarafı olan  Kalder , Okul ve cami dernekleri temsilcileri, ada yöneticileri, ve muhtarların sorularını  yaklaşık beş saat süren ve  Yenikent’ten ilk kez yapılan canlı yayında cevapladı.

Programın yapıldığı tesisin çevresi programı yerinde izlemek isteyen vatandaşların akınına uğrarken, ilk bölümde Düzce Belediyesi sınırlarına yeni katılan mahallelerin muhtarlarına  Başkan Keleş’in daha önceden söz verdiği bilgisayarlar dağıtıldı.

Yenikent   Muhtarları,  Ada Yöneticileri, Okul ve Cami derneklerinin temsilcileri belediyenin icraatlarını överken, eksikler konusunda eleştiriler yapmaktan da geri kalmadılar. Katılımcılar Başkan Keleş ve ekibine taleplerini iletme imkanını kaçırmadılar.

Yenikent’in pazaryeri sorunundan, ulaşım sorunlarına, Bağlantı yolunun gecikmesinden ortak kullanım alanlarına kadar pek çok konuda katılımcıların sorularını sabırla dinleyen ve tek tek Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yeri geldiğinde sorulara  Belediyenin icracı müdürlerinin cevap vermesini istedi.

Programı evlerinden izleyen  çok sayıda vatandaş da, gerek SMS göndererek, gerekse telefon ederek sorularını iletirken, yüzlerce SMS göndererek katıldığı anketin sonucunda Belediye Başkanı ve ekibinin oy kullananları ikna edemediği ortaya çıktı. SMS yoluyla oy kullananların yüzde 18’i başkanın açıklamalarını ikna edici bulurken, yüzde 82’lik bölümü ise başkanın açıklamalarını yeterli bulmadı.

Saat 21.00 sıralarında başlayan program, yaklaşık beş saat boyunca ateşli tartışmalara sahne olduktan sonra gece 02.00 sıralarında sona erdi.