Konuralp’in Düzce istikametinden gelen girişi yeniden kapatıldı. 20 Haziran tarihinde Konuralp’in girişine petrol yapılacağı iddiası kapatılan yol birkaç gün sonra yeniden açılmıştı. Hatta yol açılmadan yolu kullanan Standart Profil fabrikasının araçları için tali yol bile yapılmıştı.

Daha sonra açılan yol aradan 4 ay gibi bir süre geçtikten sonra bilinmeyen bir nedenden dolayı tekrar kapatıldı. Bu duruma sessiz kalamayan Konuralp eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut, durumu Ali Cengiz oyununa benzetti.

“Bir atasözü var ali cengiz oyunu şeklinde. Bu buna dönüştü. Bu oyun açılıp kapanması üniversiteye Konuralpliye ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ayıptır. Kapanıyorsa kapanır açılıyorsa açılır. Ama sormak lazım bu yol neden açılıyor neden kapanıyor ama benim duyduğum kadarı ile buraya bir istasyon açılıyormuş. İstasyon açılacaksa kanunlar uygunsa açılır. Buna da hiç kimse hayır diyemez. Ancak burada bir işletme açılacak diye buradaki tarihi yıkmak yakışık almıyor. Topluma ayıp bir şeymiş gibi geliyor bana.”

İnsanlarla bu şekilde dalga geçilmemesi gerektiğini ifade eden Aykut, “Biri rant peşinde diye bu insanlarla bu şekilde dalga geçilmez.” Dedi.

“Bir de trafik kanunu var. Trafiğin bir tüzüğü var trafik akışı var. Düzce istikametinde giden araçlar tekrar düzce istikametine dönecekse ister istemez Konuralp çıkışına girecekler ve  kavşaktan dönecekler. Aksi takdirde dönecek hiçbir kavşak olmadığı biliyor. Burası kapanması ile trafik canavarı ileride hazır bekliyor demektir. Buna vicdan demektir. Burada olarak her türlü kaza vatana millete can sağlığına kasıt demektir. Biri rant peşinde diye bu insanlarla bu şekilde dalga geçilmez. Burada olacak her kazada ha güney doğuda insan öldüren PKK’nın yaptığı zulüm ha burada olan kazalar. Bunun üzerine konuşmaya da gerek yok gören görüyor zaten. Bu Ankara’yı kandırmaktır. Buda ileride ortaya çıkacaktır.”

Haber;R.BAL