Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal, ülke genelinde Düzce ile birlikte 10 ilde uygulanmakta olan Halk Elinde Manda Islahı Projesi ile ilgili Bahçeköy ve Paşakonağı köylerinde incelemelerde bulundu.
 
Şube Müdürleri, veteriner hekimler ve Manda Birliği üyeleri ile birlikte mandaların kışın bakıldığı ahırları ve köylere ait meraları gezerek üreticilerle görüşen İl Müdürü Ünal, ”Yaptığımız tespitlere göre bu sene kışın sert ve uzun geçmesi nedeni ile önemli oranda manda ve malak ölümü olduğunu gördük. Manda ve malak ölümlerinin ana sebebinin beslenmeden kaynaklanan yetersizlikler ve kötü barınak şartları olduğunu müşahede ettik. Bunun tekrarlanmaması için önlemleri alacağız. İlimizde Halk Elinde Manda Islahı Projesi'nin başlaması ile birlikte mandaların et ve süt verimlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız. İlk önce yem bitkileri üretimini artırarak barınak şartlarını iyileştirmeliyiz” dedi.
 
Düzce’de Halk Elinde Manda Islahı Projesi kapsamında 107 üretici projede yer alan bin 142 manda için manda başına 500 TL olmak üzere toplam 571 bin TL; proje dışında ise 101 üretici manda başına 300 TL olmak üzere toplam 440 manda için 132 bin TL anaç manda desteğinden yararlandı.