Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri okulun tanıtılması, üniversite ve sanayi işbirliğine katkı sağlanması ve yeni fikirlerin doğmasına imkan kazandırmak amacıyla güzel bir etkinliğe daha imza attı. Öğrenciler Merkezi derslikler Binası, kendi elleriyle hazırladıkları projeleri halkın beğenisine sunuyor. Sergiyi gezmek üzere bazı okullardan öğrenciler de öğretmenleri eşliğinde Merkezi Derslikler Binası'na geliyor. Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Sedat Elcivan'dan aldığımız bilgilere göre bu sene ilki yapılan serginin geleneksel hale getirilmesi ve her yıl gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 

 


Bilim Şenliği Proje Günleri adıyla yapılan sergide 70 adet proje bulunuyor. Birbirinden başarılı 70 projenin içinden kendi bünyelerinde en iyi 3 proje seçilerek dereceye girdi. Birinci seçilen proje Otomotiv Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden Barış Şengül ve grup arkadaşları tarafından tasarlanan "Güneş Enerjisiyle Çalışan Bisiklet" projesi, ikinci proje Tasarım Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden Kemal Kahraman'ın tasarladığı "Baba Koltuğu" projesi ve üçüncü proje ise Elektronik Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden Serdar Turhan'ın "Toprak Nem Kontrolü" projesi olarak belirlendi. Ayrıca Tekstil Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu "Mavi Kapak Elbise" projesi de Tasarım Ödülü'ne layık gördüldü.

 



Bu projelerin yanısıra ilgi çekici bir çok tasarım var. Bu tasarımlardan bazıları telefon ile kontrol edilen oyuncak araba, Manyetik Levitasyon projesi, giysi tasarım projesi ve bunun gibi birçok proje sergileniyor. Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Sedat Elcivan'dan aldığımız bilgiye göre sergi yarın son bulacak.