Her gün haber merkezimize Düzce’nin bir çok noktasından sokak köpekleriyle ilgili yoğun şikayetler ulaşıyor. Hemen hemen her kuruma başvuran vatandaşlar, konunun sahiplenmemesinden şikayetçi.

Kanuna göre, Yerel yönetimler sokak hayvanlarını toplamak, bakım ve tedavilerini yapıp yaşadıkları çevreye bırakmakla sorumlu. Bakım kapsamına hayvanlarının popülasyonunu kontrol almak için kısırlaştırma operasyonu da giriyor ve yine Kanuna göre bakım ve tedavisi yapılan hayvanlar yaşamaya alışık olduğu bölgeye bırakılıyor.

Ancak vatandaşlar, sürüler halinde gezen ve zaman zaman saldıran başıboş hayvanlardan artık bıkmış durumda. Daha öncede televizyonumuza mail yoluyla ulaşan bir vatandaşın sitemini ekranlara taşımıştık.  Bu konuda “kim ne yapılması gerekiyorsa yapsın” diyen vatandaşlardan biri de Hüseyin Özmen…

 Sokak Köpeklerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Kalıcı Konutlar’da oturan Özmen, daha bu sabah okula giden öğrencilerin köpek saldırısına uğradığını anlattı. Bu konuda defalarca ilgili kurumu aradığını söyleyen Özmen, kurumların topu birbirine attığını ve bu soruna sahip çıkan bir birimin olmadığından yakındı.

Köpeklerin Konutlar’da çöpleri dağıttığını, çocukların korkudan parkta oynayamadığını dile getiren Özmen, yetkililerin bu konuda artık kalıcı bir çözüm üretmesini istedi.

Haber;S.KAŞKIR