16 köy muhtarının imzası var
Düzce BALKANDER Başkanı Alim Ozan, son günlerde sık sık gündeme getirdiğimiz köylerdeki çöp sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu sorunun yıllar önce çözülmesi için hazırlanan projeyi ve ödenek çıkmasına rağmen bu projenin neden hayata geçirilemediğini belgelerle anlattı. Ozan, 2006 yılında 19 köy muhtarının katılımı ile Sağlıklı Yaşam Birliği adı altında köylerde çöp toplanmasına ilişkin bir proje hazırlandığını ve protokol anlaşması imzalandığını söyleyerek, 2008 yılında il özel idaresi kanalıyla bu projeye kaynak çıkarıldığını ancak paranın başka yere aktarıldığını iddia etti.
Ozan, “ Bu para işçi ücretlerine ödendi ve yerinde kullanılmadı. 14 köyde, daha 2006 da bu sorun çözülecekti. Konuralp belediye başkanı Yusuf Ercan ile muhtarları toplayarak görüştük. Önce 14 muhtar daha sonra 2 muhtar daha katıldı. Protokol imzalandı. İl özel idaresi kanalıyla ödenek çıktı. Ancak o günden bu yana o paranın akıbeti belli değil. Köylerimiz çöp içinde. Şaziye köyü muhtarı Halil Üstün’i bu gayretlerinden ve örnek davranışından dolayı kutluyorum. Çilimli belediye başkanımıza da bu soruna duyarlılık gösterdiği için teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Ozan, 2006 yılında hazırlanan protokole,Yenitaşköprü ,İhsaniye, İstilli , Kardere Hasanağa, Fevziye, Üçyol, Şaziye,İslahiye ,Mamure, Paşakonağı, Bahçeköy, Köprübaşı Ö.E., Yayakbaşı, Ozanlar, Sinirci ve Otluoğlu köy muhtarlarının imza attığını söylerken, bu köylerin hala çöp sıkıntısıyla mücadele ettiğini belirtti.
İSKİ Kilitledi

BALKENDER Başkanı Alim Ozan, Köylerin İSKİ’den kaynaklanan sorunlar yaşadığının da altını çizerken, İSKİ’nin bütün yatırımları durdurduğunu, çevre sorunlarına karşı köklü çözüm üretilmesi için İSKİ'nin destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Ozan, su arıtma tesisi olmamasından dolayı köylerde çeşmelerden çamurlu su aktığını belirtti.

Haber; H. İŞCAN