Düzce’de özellikle yağışlı havalarda gündeme gelen alt ve üst yapı sorunları vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Özellikle musluklardan akan çamurlu su yüzünden büyük sıkıntı çeken mahalle ve köylere bu kez Gümüşova’ya bağlı Yakabaşı Köyü eklendi.

Köyde yaşayan bir vatandaş Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdikleri görüntüde yaşanan sorunun boyutunu da gözler önüne serdi. Musluktan akan çamurlu su ile hemen yanında bulunan ve arıtma cihazından akan suyun arasındaki farkı çekip göndererek yetkililere seslendi.

“Bu su ile duş alıyoruz, çamaşır yıkayıp, yemek yapıyoruz”
Haber merkezimiz aracılığı ile sesini duyurmak isteyen vatandaş, şu ifadelere yer verdi:

“Yakabaşı Köyü’nün suları yıllardır böyle. Lütfen artık bir çözüm bulunsun. Evlerimizde biz bu sularla duş alıyoruz, çamaşır yıkayıp, yemek yapıyoruz. Küçük çocuklarımız var. Ya farkına varmadan içseler… Lütfen bizim de sesimizi duyurun!

“Enfeksiyon kapanlar oldu”

Kaç insan farkına varmadan yıkanıp enfeksiyon kaptı. Yazık günah bir de su parası alıyorlar. Kullanmadığımız suya her ay 50-100 TL fatura ödüyoruz.”


“Kontrol sonucunda olumsuz bir duruma rastlanmadı”
Öte yandan, Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada haberimizin ardından gerekli incelemenin başladığı bildirilerek, “İl Özel İdaresi ekipleri tarafından su kaynağında ve köy şebekesinde yapılan kontrol sonucunda olumsuz bir duruma rastlanmamıştır. Bugüne kadar bu yönde bir sıkıntı da Valiliğimize ulaşmamıştır. Konu ekiplerimizce takibe devam edilecektir” denildi.

HABER: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ