Tüm Türkiye geçtiğimiz hafta adeta buz kesti. Pazartesinden itibaren Sibirya üzerinden gelen soğuk hava kütlesi birçok ilde hayatı durma noktasına getirdi. Düzce’de bu illerden biri… Eğitime ara verilen Düzce’de Belediye, özel idare ve Karayollarının karla mücadelede yetersiz kaldığı eleştirilerine yol açıldı. Haber 7’nin haberine göre; 23 Ocak'tan sonra Türkiye'ye yeni soğuk hava ve kar yağışının etkisine girecek.
Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse Köse, İstanbul ve Türkiye için asıl kışın daha yeni başladığını ve Mart ayının sonuna kadar süreceğini belirtti.
Köse, ‘’Şu an biz eski atalarımızın tabirine göre zemheriyi yaşıyoruz. Yani kışın ilk yarısını ,ilk kırk günlük süreci yaşıyoruz. Ondan sonrasında elli gün sürecek kışın esas yarısını göreceğiz.’’ dedi.
Yurt genelinde beklenen soğuk hava ve yağışların belli periyotlar halinde Mart sonuna kadar yayılacağını dile getiren Köse, diğer yıllara göre bir kıyaslama yapılması halinde ise bu kışın çetin geçeceğine dikkat çekti.