19’uncu vergi haftası etkinlikleri kapsamında 40 yılı aşkın zamandır vergi mükellefi olan, aynı zamanda herhangi bir vergi borcu bulunmayan işyeri sahiplerine plaket verildi. Plaket törenleri, vergi haftasında düzenlenen en anlamlı etkinlik olarak da değerlendiriliyor.

Düzce İl defterdarı Erol Pişkin ve defterdarlık ve vergi dairesi yöneticilerinin işyerlerini tek tek ziyaret ederek kutladıkları işyeri sahipleri aynı zamanda Düzce’nin yaşayan ve hala ticari faaliyetlerini sürdüren en eski vergi mükellefleri olma özelliğini de taşıyor.

Düzce İl Defterdarı Erol Pişkin, 49 yıldır vergi mükellefi olan, 83 yaşında olmasına rağmen hala ticari faaliyetlerini sürdüren ve bu zamana kadar vergilerini hiç aksatmadan ödeyen Ali Necdet Özenç’e plaketini takdim ederken, vergi haftasında takdire şayan bir şekilde hiç aksatmadan vergilerini ödediği için teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Defterdarlık heyeti, daha sonra 44 yıllık vergi mükellefi olan Mali müşavir Ahmet Güney’in plaketini verdi. Güney daha önce de birçok kez plaket aldığını ancak bu plaketin kendisi için en anlamlısı olduğunu söyledi. Heyetin daha sonra ziyaret ettiği Manifaturacı Osman Nuri Çetinkaya ise, ne zamandır vergi ödediğini bilmediğini, ancak elli yılı aşkın bir süre olduğuna emin olduğunu ifade etti.

Defterdarlık heyeti öğleden sonra ise İrfan Öztürk ve Şükrü Korucu’yu ziyaret ederek plaketlerini verdiler.