Sosyal hizmetlerini çeşitlendirmeye devam eden Türk Kızılayı, 1988 yılında hizmete açılan ve günümüze kadar 240 Kızılay bağışçısına hizmet veren Akçakoca Konukevinde, Halk Eğitim Merkezi eğitimcilerinin desteğiyle okumayazma kursu açtı.

Kurs hakkında bilgi veren psikolog Dilek Aydoğan Direk, okuma-yazma bilmeyen yaşlıların tespiti yapıldıktan sonra eğitim programının uygulanmasına başlandığını bildirdi.

Akçakoca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile gerekli çalışmaları başlatarak eğitim organizasyonu yapıldığını ifade eden Direk, tespit edilen 5 kişi ile 25 Haziranda başlayan eğitim kapsamında kursiyerlerin harfleri öğrenme ve heceleme aşamasına geldiğini anlattı.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serkan Abdirkaya ise Konukevinde sıcak ve samimi bir ortamda yürütülen okuma-yazma eğitimine desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Kursa katılan konukevi sakinleri, okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanını taşıdıklarını ve çocukluk yıllarındaki özlemlerini Türk Kızılayı sayesinde şimdi giderebildiklerini ifade ettiler.

Haber; R. BAL