Yenikent sakinlerinin sık sık şikayet ettikleri ve faaliyet gösteren esnafın kışın yağmur ile çamurdan, yazın da güneşten bunaldığı pazaryerinde hala bir gelişme yok. Havaların ısınması ile beraber güneşten yana şikayetleri artan pazaryeri esnafı hala kapalı bir mekana kavuşabilmiş değil.

 

Oysa geçtiğimiz Mart ayı itibariyle konu yeniden gündeme gelmiş ve Yenikent 6. bölgede bulunan pazaryerinin üzerinin kapatılması için protokol bile imzalanmıştı. O günlerde projenin yaklaşık maliyeti 2 trilyon lira olarak açıklanırken, çatı kaplamasının çelik konstrüksiyon olarak Düzce Belediyesi ve DESOB işbirliğiyle yapılacağı açıklanmıştı.

 

Pazaryerinin üzerinin kapatılması ile ilgili protokol, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı tarafından 10 Mart 2008’de imzalandı. İmza töreni sırasında konuşan Başkan Keleş’in ihalenin kısa sürede tamamlanacağına ilişkin açıklaması da Yenikent’te her Cumartesi tezgah açan pazarcı esnafa umut olmuştu.

 

Ancak ne yazık ki, protokolün imzalandığı günden bu yana konuya ilişkin bir gelişme yaşanmadı. Yaklaşık iki buçuk aylık zaman geçmesine karşın bir çalışmanın söz konusu olmamasından rahatsız olan pazaryeri esnafı ise sözlerin tutulmadığından dert yandı.

 

 

Yaz sıcağında üzeri açık olduğu için pazara gelen insan sayısında düşüş olduğunu dile getiren pazarcılar, ‘Bu yaz dan da umudumuzu kestik’ diyerek sitemlerini ifade ettiler.