Vali Ali İhsan Su, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak ve yatırımların son durumları hakkında yetkililerden bilgi almak üzere gittiği Yığılca'ya bu kez il müdürlerini de götürdü. Yığılca'da Kaymakam Mehmet Özcan, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve protokol tarafından karşılanan Vali Su, inceleme ziyaretleri öncesi kaymakamlıkta müdürlerle toplantı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Milli Parklar Müdürü M. Sait Kanar, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu, İl Sağlık Müdürü B. Necati Şimşek, Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, İl Tarım Müdürü Harun Kabaoğlu, Karayolları Bolu Şefi İlkay Aktuğ, DSİ Şube Müdürü Beşir Özcan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Durak'ın hazır bulunduğu toplantıda, Yığılca'da devlet eliyle yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

Yığılca toplantısının gündemi



Toplantıda Yığılca yolunun 8 km’lik kısmının bittiği 2014 sonu itibariyle 11 km'lik kısmı hariç yolun biteceği, Yılançatı Kanyonu'nun tabiat parkı ilan edilmesi çalışmalarının devam ettiği, tabiat parkı ön etüt raporunun Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderildiği belirtildi. Saklı Kent Şelale alanının C Sınıfı mesire yeri olarak tescil edildiği, Sarıkaya Mağarası'nın tanıtımı ve turizme açılabilmesi için yapılabilecekler, dere ıslahı, hastane inşaatı, Anadolu Lisesi talebi gibi konular görüşüldü. Anadolu Lisesi ihtiyacı ile ilgili il Milli Eğitim Müdürüne planlama yapılması talimatı verildi. Fındık destekleme, seracılık ve arıcılık faaliyetleri, kovan altlığı destekleri de toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı.



Hayırlı olsun ziyareti



Vali Ali İhsan Su, Kaymakamlıktaki toplantının akabinde Yığılca Belediyesi'ne geçti. Belediye önünde Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Ali İhsan Su, başkanlık makamında bir süre başkanla sohbet edip, hayırlı olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ziyaretin anısına Vali Su’ya Saklıkent Şelalesi tablosunu hediye etti.

 




Hastane inşaatı ve okulları inceledi



Belediye ziyaretinin ardından Vali Su, devam eden Yığılca Entegre Hastanesi inşaatını inceleyip, müteahhit firmanın teknik personelinden bilgiler alarak, hastane giriş yolu üzerinde incelemelerde bulundu. Hastane inşaatının hızla devam ettiğini, Temmuz 2014’de hizmete açılmasının hedeflendiğini belirtti. Vali Ali İhsan Su, 381 öğrenci kapasiteli Yığılca Orhangazi yatılı bölge ortaokulunu ziyaret edip, Okul Müdürü Recep Altın’dan okul ile ilgili brifing aldı. Burada Belediye Başkanından okul yolunun genişletilmesi için çalışma başlatmasını istedi.

 

 

 

 

 

Tarihimize sahip çıkmalıyız



Vali Ali İhsan Su, Gaziler Köyünde bulunan Tarihi Orhan Gazi Camisi'ni incelemek üzere Gaziler Köyü'ne geçti. Gidiş güzergahında Çiftlik Köyü tüzel kişiliğine ait olan izcilik kamp yeri tashihi için, arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Burada koyunlarını otlatan İlyas Demirci isimli vatandaşla bir süre sohbet etti. Gaziler Köyü'nde tarihi camiyi ve Hacı İsmail Efendi Türbesi'ni inceleyen Vali Su, tarihimize sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, bakım ve onarım hizmetlerinin yapılması talimatını verdi.

 

 

 


Birlik içinde bir olacağız



Vali Su, Gaziler Köyü dönüşü Pazaryeri Camii meydanında bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek çocuklara kitap ve oyuncak verdi. Vali Ali İhsan Su, çalışmanın ve sağlığın önemine vurgu yaparak, “80-90 yaşında da olsak çalışmayı bırakmamalıyız. Bizler de vatandaşlara hizmet için varız. Vatandaşımız bizim velinimetimizdir. Devlet vatandaşına hizmet için vardır. Devlette hizmetlerin bir önceliği vardır. Öncelik sırasına göre plan dahilinde hizmetler gerçekleştirilecektir. Daha güzel bir Düzce- Yığılca için beraberce çalışacağız, birlik içinde bir olacağız, beraber olacağız, memleketimizi ihya edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.


22 km’lik kısmı hizmete açılacak



Vali Ali İhsan Su, halka; Yığılca-Düzce yolunun 2014 yılı sonunda 22 km’lik kısmının hizmete açılacağını; arıcılık ile ilgili arı kovanı altlığı desteği sağlayacaklarını, Yılançatı Kanyonunun Tabiat Parkı'na dönüştürülüp turizme kazandırılacağını, Saklıkent Şelalesi'nin park haline getirileceğini, Sarıkaya Mağarası'nın turizme kazandırılması çalışmalarını başlatacaklarını, entegre devlet hastanesinin bu yıl hizmete gireceğini ve Anadolu Lisesi talebinin yerine getirileceği müjdelerini verdi.