Her kış mevsiminde olduğu gibi yine kar en çok Yığılca’da etkili oldu. Geceden bu yana yağan kar yağışı her tarafı beyaz örtüyle kaplarken, merkezde kar kalınlığı 30 cm’ye ulaştı.

Yığılca Belediyesi kar mesaisine günün en erken saatlerinde başladı. Belediye sınırlarındaki yolların açık tutulması için karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü ilçedeki son durumu değerlendiren Başkan Muzaffer Yiğit, personel ve gerekli ekipmanlarla en zor şartlarda sorunsuz müdahale edebilecek durumda olduklarını vurguladı.

“Bu sene de karakışa hazırız”
Yığılca Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu sene de en ağır kış şartlarını düşünerek hazırlıklara aylar öncesinde başladıklarını belirten Yiğit, şöyle devam etti: “Bu sene de karakışa hazır durumdayız. Bilindiği gibi ilimiz çapında kar yağışının ve kış şartlarının en ağır yaşandığı bölge ilçemiz Yığılca. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz ve tüm hazırlıklarımızı bunu düşünerek yapıyoruz. Dün gece başlayan kar yağışı gece yoğunluğunu arttırdı. Sabah uyandığımızda harika bir manzarayla karşılaştık. Seyrine doyum olmuyor. Ancak sabahın ilk ışıklarıyla tüm personelimiz olarak vazifemizin başına geçtik. Dört mahallemizin tamamının yollarını en hızlı şekilde açtık. Araçlarımız duraksız çalışıyor.”

“Yolların kapalı kalmasına izin vermiyoruz”
“Sokak ve caddelerimizin kapalı kalmasına izin vermiyoruz.” diyen Başkan Yiğit, “Yine Yığılca-Düzce karayolumuzda da ilk saatlerde tek şeritten sağlanan trafik akışını ilerleyen saatlerde çift yönlü olacak şekilde güvenli ulaşıma hazır duruma getirdik. İlçemizin yükseklerinde kar kalınlığı şuan 40 cm civarında, merkezde de 30 cm’ye yakın. Biz 1 metre olsa da sorunsuz müdahale edebilecek kapasitedeyiz. Bu yönden vatandaşım müsterih olsun. Yığılca Belediyesi olarak her türlü kış şartlarında tüm personelim ile birlikte kusursuz müdahaleye hazırız." şeklinde konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER