Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi Yönetimi, Muharrem Ayı dolayısı ile geleneksel aşure ikram programı düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleşen etkinlikte başta okulun öğrencileri olmak üzere çevredeki esnaf ve vatandaşlara aşure dağıtıldı. İkramın ardından öğrenciler tarafından, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şükür duası gerçekleştirilirken, Okul Müdürü Varol Tayhan ve İlahiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. İsmail Karagöz, günün anlam ve önemine istinaden açıklamalarda bulundu.
 


“İmam Hatip Farkını Hissettirmeye Çalıştık”
Osman Kuyumcu İHL Okul Müdürü Varol Tayhan, geleneksel olarak düzenledikleri aşure gününün gördüğü ilgiden memnuniyetini dile getirerek, “2011 yılından itibaren geleneksel hale getirdiğimiz aşure etkinliğimiz var. Bugünde bu etkinliğin sunumunu gerçekleştirdik. 2 bin kişilik bir aşure ikramımız oldu. Biz sadece öğrencilerimize değil çevre esnafına ve komşularımıza da ikramda bulunarak imam hatip farkını onlara da hissettirmeye çalıştık. Herkes büyük bir destek verdi ve ben bu durumdan çok memnunum” şeklinde konuştu.



“Aşure Bizim Milletimizin Geleneğidir”
Aşure gününün önemine değinen İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Karagöz “Aşure, Muharrem ayının 10. günü demektir. Peygamber Efendimiz bugün oruç tuttu ve Müslümanlara da bugün oruç tutmasını tavsiye etti. Yahudiler de 10. günde oruç tuttuğu için, onlara benzememek adına, 9.-10. veya 10.-11. Günlerde, 2 veya 3 gün oruç tutmayı tavsiye etti. Bu aşure bizim milletimizin geleneğidir. Bende, İmam-Hatip’in ortaokul kısmını burada okudum. Buraya gelince gözüm gönlüm açıldı. Çok güzel bir bina olmuş. Düzcelileri tebrik ediyorum “ ifadelerini kullandı.
 


Program, Düzce Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile son buldu.

Haber: B. SUNMAN