Hükümetin 2008 yılını Duble Yol yılı ilan etmesinin ardından gözler Düzce’de tamamlanması gereken D 655 karayolu ve Düzce Gümüşova yollarına çevrildi. Ancak tamamlandığı iddia edilen D 100 karayolunun Düzce merkez ve Kaynaşlı arasında kalan bölümünde bulunan duble yolun eksikleri endişe veriyor.

Yolun bu bölümünde araç seyri için mükemmel bir yol inşa edilirken, yayalar ve yolcuların hiç düşünülmediği hemen dikkat çekiyor.

Yol, şehirlerarası taşımacılıkta olduğu kadar güzergah boyunca birçok mahalle ve köyün bulunması nedeniyle aynı zamanda şehir içi taşımacılıkta da kullanılıyor. Ancak yol kenarında bulunan köylerden yolcu alacak olan minibüsler yolcu alabilmek için yolun neredeyse ortasında durmak zorunda kalıyor.

Süratle seyreden araçların yayalara zarar vermemesi amacıyla konulduğu düşünülen,  diğer duble yollarda pek örneğine rastlanmayan, orta refüjde bulunan büyük beton bariyerler yoldan geçişi kısıtlamasına rağmen, yayaların karşılaşacağı zorluklar düşünülerek yapılan alt geçitler bir türlü çalışır duruma getirilemedi.

Düzce Kaynaşlı arasında bulunan duble yolun durumu, Yolların sadece araçlar merkez alınarak yapılmasının etkin sonuç vermeyeceği, özellikle şehir içi yollarda ulaşımı sağlayan taşımacılar, yayalar, hatta hayvanların bile düşünülmesi gerektiği değerlendirmelerine neden oluyor.