Ödenek çıktı, çalışmalar başlayacak” açıklamaları ile yıllarca yapımı geciktirilen üniversite yolunda hala belirsizlik hakim…

 

 

Asfalt aşamasına kadar gelen ve her seferinde havaların iyi olmasıyla çalışmaların başlanacağı söylenen Üniversite yolunda görünen o ki “kara bulutlar” dolaşıyor.

 

 


Yolun yıllarca Konuralp Belediyesi ve Düzce Üniversitesi yönetimi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yapılamadığı konuşuldu. Konuralp’in mahalle olmasıyla Düzce Belediyesi’nin sorumluluğuna alınan yolda çalışmaların neden yapılamadığı merak konusu. Mahalle olmasıyla Konuralp Belediyesi’nin kapsam dışında kaldığı yolda şimdi top Düzce Belediyesi’nde…Hem Düzce Belediyesine ait otobüsler hem de BEÇİ kooperatifine ait minibüslerin sıklıkla kullandığı yolda eksiklikler kazaya davetiye çıkarıyor.
Geçtiğimiz yıl yapılan kavşaklar henüz tamamlanmazken, özellikle hastaneye girişte ışıklandırmanın olmaması, yetersiz ışıklandırma nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı yolda bazen araçlar kafa kafaya gelerek kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

 


Yolun büyük kısmı bozuk olması nedeniyle araç sürücülerine zor anlar yaşatırken, hasta nakilleri sırasında ise hastalar adeta eziyet çekiyor. Düzce devlet hastanesinin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle özellikle ağır hastaların yönlendirildiği üniversite hastanesi yolunda hem sürücüler hem de çevrede oturan vatandaşlar şikayetçi.

Sürücüler çukurları atlamak için manevralar yaparken, yolun kenarında oturanlar kalkan tozdan pencere ve kapılarını açamamaktan rahatsız.


Yol kenarında evi bulunan Fatma Demirtaş, “ Yerimizi yurdumuzu verdik. Tozdan oturamıyoruz. Çamaşır asamıyoruz. Ne olacak bu yol. Bu tozu yutmak zorunda değiliz. Bu yola bir çözüm kim getirecekse getirsin.” dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır