İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in 1437'inci doğum yıldönümü tüm İslam aleminde Mevlid kandili olarak kutlanıyor. Müslümanlar bu önemli geceyi dua ve ibadetlerle geçirecek.
İslam'ın bütün insanlığa hitap eden mesajının mukaddes elçisi Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili, Peygamberimiz’in Allah'tan getirdiği mesajları anlamak ve ona duyulan derin sevgiyi toplumsal bilince aktarmak amacıyla İslam alemince her yıl artan bir heyecanla kutlanmaya devam ediyor.
İl Müftümüz Selami Emen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Emen, mesajında “12 Ocak Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece sevgili Peygamberimizin doğumuyla dünyayı şereflendirdiği Mevlid Kandili’dir. Bu mübarek Mevlid Kandili’nin Rahmet Elçisi Efendimiz (s.a.s.)’in daha iyi tanınıp anlaşılmasına, O’na olan sevgi ve bağlılığımızın artmasına vesile olmasını; bu kutlu doğumun ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz eder, bütün din kardeşlerimizin Mevlid Kandillerini tebrik ederim.” ifadelerini kullandı
Öte yandan Bu mübarek gecede, İl Müftülüğü tarafından akşam namazının ardından Cedidiye ve Merkez Büyük Camilerinde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Mevlid’i Şerif’i saat 21.00’da Öncü Ekranlarında yayınlanacak. Öncü Medya grubu olarak tüm İslam aleminin ve Düzcelilerin mevlit kandilinin mübarek olmasını diliyoruz.

 

Haber: S. KAŞKIR