Kısa süre önce kuruluşunu gerçekleştiren Düzce Muhtarlar derneği, yeni binasının resmi açılışını bugün yaptı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Metin Özcan açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür ederek yeni derneğin üyelerine hayırlı olmasını diledi.
Bulak İşhanı’nda hizmete giren derneğin açılışına Vali Yardımcısı Ramazan Şahin,  Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, Baro Başkanı Ali Dilber, muhtarlar ve davetliler katıldı.
Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Dernek Başkanı Metin Özcan derneğin tüm muhtarlara hayırlı olmasını dileyerek açılış kurdelesini birlikte kesti.
Muhtarların yönetim piramidinde olmazsa olmazlardan biri olduğunu söyleyen  Milletvekili İbrahim Korkmaz, muhtarların örgütlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Bizimle Koordinasyonları Önemli
Korkmaz, “Düzce’miz için hayırlı işlere vesile olur. Bizim çok daha iyi bir koordinasyon sağlamamıza sebebiyet verecektir. Halka doğrudan iç içe oldukları için Muhtarlarımız yönetim piramidinde olmazsa olmazlarımızdır. Biz muhtarlarımızın dertleri ile dertleniyoruz. Ama aramızdaki koordinasyonun bizim onların problemlerini çözebileceğimiz şekilde oluşması lazım. Bunun için muhtarlarımızın örgütlenmesi ve bizimle koordinasyonu önemli. Şuana kadar muhtarlarımızla ilgili istediğimiz koordinasyonu bizim açımızdan elde edebilmişiz dersek yalan olur. Bunun için böyle ortamlarda daha sık bir araya gelelim, dertleşelim. “dedi.
Pamuk Eller Cebe
Derneklerin mesleki dayanışma örgütleri olduğunu ifade eden Korkmaz, siyasiler olarak sivil toplum kuruluşlarına şahsi ya da maddi bir destek vermelerinin mümkün olmadığının altını çizdi.
Korkmaz, “Burası mesleki dayanışma örgütü ve bizden isteyebilecekleri sınırlıdır. Anladığım kadarıyla daha önceki muhtarlar derneği benim de adımı kullanarak bizden söz aldıkları söylemişler. Bizim onların anladığı şekilde bir söz vermemiz mümkün değil. Yani il özel idaresinin bütçesinden ne size ne de bir başka muhtarlar derneğine bizim şahsi dernek malı olarak herhangi bir şey sağlamamız mümkün olamaz. Siyasetten buranın kirasını ya da mülkiyetini istemeniz gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunun için pamuk eller cebe. Ama Muhtarların maaşı az sosyal güvenceleri az derseniz hepsi başımız üstüne.” Dedi.