Düzce Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim gören öğrencilerinden oluşan ve başkanlığını görme engelli Düzce Üniversitesi Türk Müziği bölümü öğrencisi Ahizer Özbek’in yaptığı Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu Düzce’de kütüphanesi olmayan okullar için harekete geçti.

Bugün ilk olarak Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi’nin de desteği ile Gümüşpınar’da bulunan Mehmetçik İlkokulu’na kütüphane kazandırıldı.



Kütüphanenin açılışına, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu Başkanı Ahizer Özbek ile topluluk üyeleri ve öğrenciler katıldı.



“Bizi hiçbir zaman rahat bırakmıyorlar; her gün bir şeyler üretiyorlar”

Açılışın ardından konuşan Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi şu ifadelerde bulundu:

“Üniversitede birçok kıymetli topluluk var ama bizim için en kıymetlisi Ahizer’in topluluğu. Bizi hiçbir zaman rahat bırakmıyorlar. Her gün bir şeyler üretiyorlar bana söylüyorlar ben de Düzce Belediyesi’ne söylüyorum. Dolayısıyla hep birlikte bir şeyler yapıyoruz. Milli Eğitim burada, üniversite burada Düzce Doğa Okulları burada, Özel Sağlık Meslek Lisesi burada. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”



“Gurur duyuyoruz”
Düzce Üniversitesi Türk Müziği bölümü öğrencisi aynı zamanda Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu üyesi Ahizer Özbek, şöyle konuştu:

“Düzce’de kütüphanesi bulunmayan bir okula kütüphane açma projesi başlattık. Mehmetçik İlkokulu’ndan da sıcak bir karşılama gördük. Beyaz Ay Derneği’nin katkıları ile de bu kütüphanenin açılışını bugün yapmış bulunmaktayız. Bu projeyi hayata geçirmekten dolayı gurur duyuyorum.”

“Tüm Doğa Okulları öğrencilerine destekleri için çok teşekkür ediyoruz”
Düzce Doğa Okulları Meclis Başkanı Zeynep Ersoy ise şunları kaydetti:

“Okulumuz öğrencilerinden topladığımız kitapları buraya getirdik. Tüm Doğa Okulları öğrencilerine bize destek oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Biz de bugün burada olduğumuz için çok mutluyuz, iyi ki gelmişiz.”

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli okullardan gelen kitaplar yaş gruplarına göre yerleştirildi. Ardından kütüphanede ilk okumayı “Kabartma Alfabe ile Dede Korkut Hikayeleri” isimli kitaptan topluluğun başkanı Ahizer Özbek yaptı.



Son olarak Özbek, Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.



Haber: Ö.YILMAZ