Düzce Kalıcı Konutlar Yeşiltepe Mahallesi'nde Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından müteahhitlere tahsis edilen hazine arazisine yapılan binaların akibeti belirsizliğini koruyor.

 



Düzce depreminin ardından hasar gören binalara Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 24.000 liralık onarım yardımı yapılıyordu. Evlerinin onarılmasındansa yeni bir binada oturmayı tercih eden vatandaşlara ise bakanlık farklı bir çözüm yolu bulmuştu.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü "Evini Yapana Yardım Kredisi" adı altında bu vatandaşlara kendi evini yapma imkanı sağlamıştı. Bu imkan dahilinde vatandaşlara verilmesi planlanan onarım paraları müteahhite tahsis ediliyor. Bu paranın geri kalanı vatandaşlar tarafından tamamlanarak hak sahipleri yeni evlerine kavuşuyor.

 



30'a yakın yapılan binadan birkaç blok tam olarak bitirilemediği için henüz sahiplerine teslim edilemedi. Depremin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen hala böyle bir çalışma sürecinin devam etmesi gerekli önemin gösterilmediği şeklinde yorumlanıyor. İnşaat sahası halinde bulunan alan mahallede bir çevre kirliliğine sebep oluyor. Molozların gelişigüzel bir biçimde yığıldığı alanda yollar yağmurlu havalarda çamur deryasına dönüşüyor.

 



Daha önce mezbele halinde olan alan, mahalle muhtarı Fahrettin DEMİRCİ 'nin girişimleri ve Düzce Belediyesi Başkanı İsmail BAYRAM'ın devreye girmesiyle düzenlenmişti. Ancak gelinen noktada düzenlemelerin yetersiz kaldığı görülüyor.