Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesinde, Aydın, Rize, Konya, Eskişehir gibi, 25 pilot adliye arasında olan Düzce Adliyesinde geçtiğimiz günlerde projenin sunumu yapılmıştı.
Projeye göre sisteminin işlemesini sağlayacak teknik alt yapının kurulması ayrıca söz konusu sistemi etkin ve süratli bir şekilde sürdürebilecek donanıma sahip bir personel kadrosunun eğitilmesinin sağlanması olduğu konusunda bilgilendirmeler yapılmıştı. 25 pilot il arasında yer almanın semereleri de yavaş yavaş görülmeye başlandı. Adliye’de işler artık daha da hızlı işlemeye başladı. Göreve geldiği günden bu yana Düze Adliyesi’ne bir canlılık katan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın projeye ilgi göstermesi projenin amacına ulaşmaya başladığını gösteriyor.
İşlemlerin daha hızlı ilerlediği konusunda gözle görülür bir gelişmenin ortaya çıktığı belirtilirken bu da vatandaştan takdir toplamaya başladı. Bunun en güzel örnekleri de son günlerde yaşanan ölümlü kazalarda görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Hastane Caddesi’nde bir kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği kazada Savcı bir saat içerisinde incelemesini yaptı ve olay yeri bir saat içerisinde temizlendi. Yine aynı şekilde iki gün önce Kervan Kavşağında bir kişinin hayatını kaybettiği kazada da Savcı olay yerine gelerek kazanın bir saat içerisinde kaldırılmasını sağladı. Düzce’nin pilot il olma semereleri alınmaya başlanırken Adliye’de de işler artık eskisinde iki kat daha hızlı ilerliyor.

 Haber; R. BAL