Irak'ın başkenti Bağdat'ta 2 Eylül'de kaçırılan 16 Türk işçi, 28 gün sonra serbest bırakıldı. İşçiler, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi ile birlikte Basra'dan Bağdat'a hareket etti. Kaçırılan işçilerin 2 gün önce serbest bırakıldığı iddiasını içeren görüntüler sosyal medyada yayınlanmış ancak haber doğrulanamamıştı.
DAVUTOĞLU: BAĞDAT BÜYÜKELÇİMİZ TESLİM ALDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu işçilerin serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı" dedi. Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor. Bu süre içinde işçilerimiz için yoğun çaba gösteren tüm Iraklı dostlarımıza kalpten teşekkür ediyorum. İşçilerimizin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
ERDOĞAN DA İŞÇİLERİ ARADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat Büyükelçisi ve iki işçi ile telefonla görüşüp tebrik etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.
2'Sİ DAHA ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞTI
Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir şantiyede çalışan Türk vatandaşı 3 mühendis, 1 muhasebeci ve 14 işçi asker üniformalı ve maskeli kişiler tarafından kaçırılmıştı. İşçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı 2 hafta önce serbest bırakılmıştı.