15 Haziran’da yapılacak TSO seçimlerinde yarışacak olan listeler çalışmalarına hız verdi. Adaylar oy potansiyeli olan her kesimden destek almak için her imkanı ve ortamı değerlendiriyor. 8 yıllık başkanlık koltuğunu devir edecek olan Metin Büyük de, desteklediği adaylar için giderayak makamının avantajlarını kullanıyor.

 

Büyük, Öncü Tv’de Erol Tayhan’ın sunduğu Manşet programında, “ Aday olursa Ertan Taşlı’nın maddi manevi arkasındayım” sözünü desteklercesine kulis faaliyetlerine başladı. Büyük, TSO’nun finanse ettiği banka müdürlerinin katıldığı bir kahvaltı düzenledi. Amaç, ekonomik ve bölgesel sorunları tartışarak çözüm üretmek olan kahvaltı, TSO seçimlerinin yaklaşması nedeniyle bir anlamda banka müdürlerini oy için ikna etme toplantısına dönüştü. Düzenlenen kahvaltıyla desteğin maddi kısmını TSO karşılarken, manevi kısmında Büyük üzerine düşeni yaptı. Meclis üyelerinden hiç birinin bulunmadığı kahvaltıya katılan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İbrahimoğlu banka müdürlerinden, iki listenin yarıştığı 9. Meslek grubunda Ertan Taşlı ile kendisinin bulunduğu liste için oy istedi.

 

Seçime sayılı günler kala gruplar harıl harıl çalışmalarını sürdürürken, Ertan Taşlı ve Mehmet İbrahimoğlu, 9. Meslek grubunda Şemsi Durdu ve Faruk Turgut’un karşısında yarışacaklar.

Haber; H. İŞCAN