Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Antalya’da mevcut belediye başkanları ve 81 ilin il başkanının katılım sağladığı toplantı ve 2019 yılının Mart Ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde Öncü Haber mikrofonuna özel değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da dün eğitim uçuşu sırasında gerçekleşen helikopter kazasında şehit olanlara rahmet, yaralılara ise şifa dileyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Caboğlu, Antalya’da yapılan toplantıda Düzce’nin gözbebeği bir il olarak varsayıldığını söyledi.

Caboğlu, AK Parti’nin adayı olarak gösterilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakan Faruk Özlü’nün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından nasıl yorumlandığını da açıkladı.

“Bakanla yarıştığımızın bilincinde olmamızı istedi”
Genel Merkez’in Düzce hakkında kapsamlı bilgi edindiği üzerinde duran Caboğlu, “Genel Merkez’de, Düzce ile ilgili bir hassasiyet olduğunu gözlemledim. Düzce ile ilgili özel bir çalışma yapılmış. Geçmişten beri yaşanan bütün sorunları ele almış. Özellikle, Cumhur İttifakı döneminde bizim ve ittifak içinde olduğumuz partinin söylemlerine ve bütün konulara vakıf olmuş” dedi.

Bahçeli ile gerçekleştirdikleri özel görüşmeden de bahseden Caboğlu, “Sayın Bahçeli, Düzce’yi çok önemsediğini, bu dönem bir milletvekili alınmış olmasının sebeplerini araştırdıklarını, Düzce’de Cumhur ittifakının şablon bir örneği olduğunu, ittifakın yansımalarının görüldüğünü söyledi. Esprili bir şekilde, ‘Karşınızda bakan aday olmuş, size de bu yakışırdı’ dedi. Bakanla yarıştığımızın bilincinde olmamızı istedi. Bütün Düzceli hemşerilerimize selamını iletti. Toplantıda Düzce’nin göz bebeği bir il olduğunu, diğer il başkanlarından daha farklı karşılandığımızı gördüm” ifadelerini kullandı.



“Bakanlığı döneminde verimli bir şeyler yapmışsa…”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün, AK Parti’den belediye başkan adayı olmasını da değerlendiren MHP Düzce İl Başkanı Caboğlu, kararı Düzce Halkının vereceğini vurguladı.

Bunun bir hizmet yarışı olduğunu ifade eden Başkan Caboğlu, “Tabi ki bakan düzeyinde bir şahsın Düzce’miz için aday olması iyi bir şey. Ama şunu söylemeden de geçmeyeceğim. Benden ziyade Düzce Halkımız da bunu sorgulayacaktır. Özlü, bakanlığı döneminde Düzce için verimli bir şeyler yapmışsa, halkımız ona göre karar verecektir. Bizim için bir bakanla yarışmak tabi ki şeref. Ancak Düzce artık siyaseti dizayn etmek isteyen kesimlerden kurtulmak istiyor. Seçimi artık Düzce Halkı dizayn edip, kararı kendisi verecek” şeklinde konuştu.

Aday ne zaman açıklanacak?
 Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayını ne zaman açıklayacağı ile ilgili sürecin devam ettiğini belirten Caboğlu, “Genel Merkezimiz, 15 Aralık’ı son tarih olarak bize bildirdi. Bugün bile iki arkadaşımızın Ankara’ya giderek form doldurduğunu biliyorum. Süreç işlemektedir. Memleketin bekası için, bizim gibi düşünen herkese kapımız açıktır. Bu zaman zarfında gelip form doldurarak başvuru yapabilirler. Düzce’de büyük sorunlar var. Bunların üstesinden gelebilmek için herkesin elini taşın altına koyması lazım” dedi.




Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv                   

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya                        

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8