Milletvekili Osman Çakır bir dizi gezi ve etkinlikte bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Kaynaşlı'ya gitti. Esnafı ziyaret eden Çakır, sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyaretleri sırasında Osman Çakır’a AK Parti İlçe Başkanı Alaattin Dilek ve teşkilat üyeleri de eşlik etti. Esnafın sorunları hakkında notlar aldıran Milletvekili Osman Çakır, sorunların giderilmesi için çalıştıklarını belirtti. Halktan dualarını eksik etmemelerini isteyen Çakır, Türkiye’nin her geçen gün AK Parti iktidarıyla daha iyiye gittiğini söyledi.

KAYNAŞLI ESNAFINDAN E-HACİZ TEPKİSİ

Çakır'a ziyaretleri esnasında Kaynaşlı esnafının Maliye Bakanlığının yürürlüğe koyduğu e-haciz uygulamasından dolayı sıkıntılı günler yaşadığı iletildi.

İlçe esnafının sıkıntılarını Çakır'a anlatan Kaynaşlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Enver Akyüz, esnafın otobanın açılmasından dolayı zaten zor günler geçirdiğini belirterek, Kaynaşlı’da ticaretin durma noktasına geldiğini dile getirdi. Tüm bu sorunların üzerine Maliye Bakanlığının başlatmış olduğu e-haciz uygulamasının esnafın belini büktüğünü, krediyi krediyle ödeyerek dükkanını açık tutmaya çalıştığı belirtilerek esnafın dayanacak gücünün kalmadığı söylendi. Esnafın en azından e-haciz alt limitinin yükseltilmesini istediğini anlatan Oda Başkanı Enver Akyüz, çoğu esnafın bağkur primlerini bile ödeyemediğini kaydetti. Bu sıkıntıyla ilgili Maliye Bakanlığının bir çalışma yaptığını belirten Milletvekili Çakır ise Kaynaşlı esnafının otoyol mağduriyetini gidermek için çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

 

Haber: S. KAŞKIR